Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü ve Orkestra Şefliği Ana Bilim Dalı işbirliği ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun medya sponsorluğunda düzenlenen 1. Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması Url

TRT Sunucu ve Spikeri Murat Can Canbay’ın sunduğu geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzun, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, TRT İzmir Müdür Yardımcıları Mustafa Büyükışık ile Neşide Sağlık, ünlü yönetmen Birol Güven ve İzmirliler yoğun katılım sağladı.

Aysun Kocatepe’nin solist olarak sahne aldığı gecede, Hakan Aysev Tanju Okan’ın “Kadınım” ve “Deniz ve Mehtap” şarkılarını seslendirirken Ali Kocatepe, Suat Suna, Bülent Özveren, Ali Rıza Türker, Erhan Doğan, Hakan Aysev, Ümit Tunçağ, Yusuf Günday yarışmanın seçici kurulunu oluşturdular.

Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışmasının birinciliğini “Yalan” isimli beste ile Doğan Kosmançalı kazanırken, solist dalında ise aynı şarkıyı seslendiren Buket Bengisu birinci oldu ve 3 günlük Urla tatili kazandı.

TANJU OKAN’A BURADAN SELAM OLSUN

Finale kalan bestecilere plaket veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “ Böylesine özel bir günde, bugünü yaşamak ayrıca önemli. Zira Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’te geleceğimizi gençlere emanet etmişti. Hepiniz onu Tanju Okan kimliği ile biliyorsunuz ama bizler için Tanju abi, Tanju amcaydı ve buradan ona selam olsun” ifadesinde bulundu.

Yarışmanın birincisi Doğan Kosmançalı’ya 10.000TL’lik ödülünü veren İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın “Tanju Okan’ı rahmetle andığımız bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu manada hepimizin bayramını kutluyorum. Ülkemizi, değerlerimizi, vatanımızı bize emanet eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve hürmetle anıyoruz. Bu güzel güne, bu kutlu yola böylesi güzel bir gece yakıştı diye düşünüyorum.” Sözleri üzerine izleyiciler Vali Toprak’ı dakikalarca ayakta alkışladı.

Yarışmanın jüri üyelerine ise plaketler Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tarafından takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.