Tarih Araştırma Seminerleri başlıyor

Tarih Araştırma Seminerleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi ‘Tarih Koordinasyon Birimi’ tarafından üçüncüsünü gerçekleştirilecek olan ‘Tarih Araştırma Seminerleri’nin bu yılki teması: İzmir ve Akdeniz.

Tarih Araştırma Seminerleri'nin amacı; araştırma yapmak isteyen amatör araştırmacılara faydalanabilecekleri kılavuz bilgiler sunarak, araştırmalarını bilimsel yöntem üzerine oturtmalarını sağlamaktır.

Seminerlerde; tarih biliminin en çok etkileşimde olduğu felsefe, arkeoloji ve iktisat alanlarıyla olan ilişkisi, arşiv kullanımı, görsel görüntülerin tarihsel kaynak olarak kullanılması, İzmir ve Akdeniz tarihi konuları ele alınacaktır. Aynı zamanda, tarih-bilim ilişkisi temelinde tarihsel araştırmaların bilimsel yöntem üzerine oturtulması hedefine yönelik bir program izlenerek, araştırma yapmak isteyen amatörlerin çalışmalarını, İzmir ve Akdeniz tarihi bağlamında oturtabilecekleri bir çerçeve sunulacak.

Seminerlerin Süresi

6 Mart 2019 tarihinde başlayacak olan seminerler, 12 hafta boyunca çarşamba günleri İzmir Akdeniz Akademisi'nin Kültürpark'taki [Eski İZFAŞ Binası 1. Kat-Alsancak] seminer salonunda 18:30-21:00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Her hafta, farklı bir akademisyenin vereceği seminerler sonunda katılımcıların, belirlenen konular çerçevesinde temel bilgilere sahip olmasını amaçlıyoruz.

Kontenjanın sınırlı sayıda olduğu seminerlerin başvuru ve kayıt işlemleri, 18 Şubat-1 Mart 2019 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi Şube Müdürlüğü'nün Kültürpark'taki ofisine şahsen yapılacaktır.

Seminerlere Kimler Katılabilir?

‘Aile’, ‘biyografi’, ‘topluluk’, ‘göç’, ‘sosyal hayat’, ‘dönem’, ‘olay’, ‘konu’, ‘mekan’, ‘mahalle’, ‘kent’, ‘çevre’ ve benzeri alanlarda, tarihsel bağlamda çalışma yapmaya meraklı amatörler ve öğrenciler katılabilir.

Tarih Araştırma Seminerleri Takvimi
Başvuru ve Kayıt: 18 Şubat-1 Mart 2019
[Başvurular elden ve şahsen alınacaktır.]
Dersler: 6 Mart-22 Mayıs 2019 [Her hafta, çarşamba günü]
Yer: İzmir Akdeniz Akademisi Kültürpark Seminer Salonu [Eski İZFAŞ Binası 1. Kat-Alsancak]
Saat: 18:30-21.00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum