“Tarih Sahnesinde Konak” başvuruları sürüyor

“Tarih Sahnesinde Konak” başvuruları sürüyor

Konak Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği yarışmaya amatör-profesyonel ayrımı gözetmeksizin tüm fotoğraf meraklıları katılabiliyor.

Her gün 1 milyonun üzerinde insanı ağırlayan İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın binlerce yıllık geçmişinden günümüze yansıyan dokusunu ve bu doku üzerinde akan kentin ritmini fotoğraflarla belgeleyecek olan “Tarih Sahnesinde Konak” konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvurular sürüyor. Konak Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği yarışmaya amatör-profesyonel ayrımı gözetmeksizin tüm fotoğraf meraklıları katılabiliyor. Başvuruların 25 Ocak 2017’ye kadar Konak Belediyesi’nin web adresi üzerinden yapılabildiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek. 

duyuru_afisi_1.jpg

AÇIK HAVA MÜZESİ

Geçmişin mirasıyla örülen Konak’ın binlerce yıllık dokusunu yansıtacak yarışma iki konu başlığı altında düzenlenecek. Yarışmanın birinci kategorisinde Kemeraltı, Basmane, Eşrefpaşa, Temaşalık, Namazgah, Kadifekale, Agora ve çevresi ele alınırken, ikinci kategoride Karataş, Güzelyalı, Hatay, Alsancak, Kahramanlar semtleri yer alacak. Bir açık hava müzesi niteliğindeki Konak’tan yansıyacak fotoğraf kareleri seçici kurulun süzgecinden geçirilecek. Yarışma ile bu bölgelerin hem estetik hem de belgesel niteliğinde görüntülenmesi amaçlanıyor.

SON KATILIM 25 OCAK

Duyurusu yapılan yarışmaya başvurular 25 Ocak 2017 günü sona erecek. Seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışmanın sonuçları 30 Ocak 2017’de açıklanacak. Yarışmada birinciliği elde eden fotoğrafın sahibine 7 bin 500, ikinciliği elde edene 5 bin, üçüncülüğü kazanana ise 3 bin TL’lik para ödülü verilecek. Ayrıca üç kişi de bin 500 TL’lik mansiyon ödülünün sahibi olacak.  Sergilenmeye değer görülen 74 fotoğraf için de eser başına 200 TL ödül verilecek. 

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Yarışma düzenleme kurulu, yarışma sekretaryası ve seçici kurul üyeleri dışında tüm katılımcılara açık olacak. Başvuru yapacakların katılacakları fotoğrafların daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Adaylar yarışmaya, siyah beyaz veya renkli olarak en çok altı fotoğrafla katılabilecek. Katılımcılar Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr web adresi üzerinden indirecekleri yarışma şartnamesini okuyup, katılım formunu eksiksiz doldurup, fotoğraflarıyla birlikte yarisma@konak.bel.tr adresine göndermeleri gerekiyor. Yarışmaya elden veya kargoyla başvurular ise kabul edilmeyecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.