'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri' devam ediyor

'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri' devam ediyor

Bornova Belediyesi ve Bornova Kültür Adası iş birliğinde her ayın ilk cumartesi günü gerçekleşen 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri' sürüyor.

MEDYA EGE - Bornova Kültür Adası'nın Bornova Belediyesi işbirliğiyle yaptığı 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri' devam ediyor. Her ayın ilk cumartesi günü yapılan toplantıların bu haftaki konuğu Cemal Çetin olacak.

'Eski ve Yeni İzmir Fotoğrafları'nın ele alınacağı sohbet buluşması, 6 Ocak günü saat 14.00'te Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Bornova Belediyesi'nin sosyal medya hesabından etkinliğe ilişkin yapılan paylaşımda ise; "Ayın konuğu Cemal Çetin ile İzmir'in birbirinden güzel fotoğraflarıyla dolu bir yolculuğa çıkıyoruz" ifadelerine yer verildi.

gde1jibxaaacywk-001.jpg

BORNOVA KÜLTÜR ADASI PROJESİ

Bornova Kültür Adası projesi, Bornova’nın tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak için Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği, Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin desteği ile hayata geçen bir projedir. Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve mağaralarıyla Levanten köşklerini kapsayan proje sayesinde Bornova’nın tarihi değerleri gün yüzüne çıkarken, düzenlenen etkinliklerle de hem Levanten kültürü yaşatılıyor hem de coğrafi işareti tescilli ürünler tanıtılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.