"Tarihe Dokunanlar" resim sergisi açıldı

"Tarihe Dokunanlar" resim sergisi açıldı

29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluş gününde açılan Tarihe Dokunanlar isimli sergideki portreler yaşamlarını ülkesine adamış kişilerden oluşuyor.

Ressam Turgut Kahraman ilk sergisinde ülkemizi düşmandan kurtaran Laik ve Demokratik Cumhuriyetimizin Kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk'ün portrelerinin yanında aydınların ve devrimcilerin resimlerini yaptı. Seferihisar Kültür Merkezi'nde açılışta konuşan ressam Kahraman "Sergiyi Yavuz Koçoğlu Hocamızın teşviki ve gayreti ile açtık. Bazı insanlar vardır insanı teşvik ederler ve yol gösterirler. Bazı insanlar vardır ot gibi yaşarlar ölürler. Bazı insanlar vardır koyun gibi yaşarlar başları önde ot yerler. Bu insanları güdersin. Bazı insanlar keçi gibidir. Kafaları yukarıda beslenirler. İnsanlar vardır 93 yıl önce bugün olduğu gibi bir tarih kapatır bir tarih açarlar. İnsanlar vardır vatan sevgileri uğruna ölene dek yürürler. Ben de ölene dek onların resimlerini yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

TUNÇ SOYER AÇILIŞA KATILDI 

Sergide Atatürk, Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Yaşar Kemal, Kemal Sunal, Aziz Nesin, Can Yücel, Tuncel Kurtiz, Ruhi Su, Kazım Koyuncu, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Taylan Özgür'ün portrelerinden oluşan 26 resim bulunuyor. Serginin açılışına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç  Soyer 'in yanı sıra Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşlarından Mustafa Lütfi Kıyıcı, Oktay Kaynak, Taylan Özgür'ün kız kardeşi Hale Özgür Kıyıcı, Seferihisar'ın tanınmış sanatçıları Yavuz Kemal Koçoğlu, eşi Müzeyyen Koçoğlu, kağıt telkari sanatçısı Aysun Karasu, Olcay Malkaya, Özay Malkaya ve çok sayıda davetli katıldı. 6 Kasım'a kadar açık kalacak sergi Ankara, İstanbul ve Mersin'deki sanatseverlere de ulaştırılacak.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.