Tarihe tanıklık ediyor

Tarihe tanıklık ediyor

Roma dönemine ait 2 bin yıllık köprü tarihe tanıklık ederken, 2 bin yıllık köprünün halen araç trafiğine de açık olması dikkat çekiyor.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde aktif olarak kullanılan Çekerek Irmağı üzerindeki tarihi köprü, dikkat çekiyor. Yapımının antik dönemlere kadar uzandığı öne sürülen Sulusaray Köprüsü, günümüzde de aktif olarak kullanılıyor. Tokat'ın Sulusaray ilçesinden geçen Çekerek Irmağı üzerinde bulunan Roma dönemine ait köprü, yöre halkı tarafından büyük talep görüyor. Kitabesi kaybolduğu için kesin inşa tarihi bilinmeyen ve ilçedeki diğer kalıntılar gibi Roma döneminden kalma olduğu düşünülen köprü, her iki kıyıdan itibaren büyük kemere doğru hafif yokuşlu şekildeki mimarisiyle dikkat çekiyor. Altı kemerden oluşan köprünün ortada yer alan iki kemer gözü diğerlerinden daha geniş ve yüksek yapısıyla dikkat çekiyor. Yapıldığı dönemdeki ismi bilinmese de günümüzde Sulusaray Köprüsü olarak isimlendirilen yapı, ilçe halkı tarafından kullanılıyor.

aw127643-04.jpg

Büyüklerinden duyduğu kadarıyla köprünün Roma dönemine ait olduğunu söyleyen Burhanettin Erden, “Duyduğumuza göre Roma dönemine ait olduğu bildiriliyor. Birisi deprem olmak üzere 2 defa tadilat görmüş. Güzel bir tarihi köprü, ilçedeki görevliler sahip çıksa daha güzel olur” dedi.

aw127643-01.jpg

aw127643-03.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.