Tarihi Çarşı artık daha temiz olacak

Tarihi Çarşı artık daha temiz olacak

Kemeraltı için el ele.

Konak Belediyesi 'daha temiz bir Konak' sözünü gerçeğe dönüştürmek adına sürdürdüğü başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Günde yaklaşık 650 ton çöp ile İzmir'in en çok çöp toplayan ilçesi olan Konak'ın en önemli noktalarından biri olan Kemeraltı Çarşısı'nda hayata geçirilen yeni uygulama sayesinde Tarihi Çarşı artık daha temiz olacak.

ESNAFTAN TAM DESTEK

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün “Temiz Konak İçin El Ele” sloganıyla duyurduğu çalışmada Kemeraltı Çarşısı’nda çöp toplama saatleri yeniden düzenlenmesi ve yerinde ayrıştırılması konularında esnafla el ele verildi. İzmir'in gözde alışveriş mekanı olan ve her gün yüz binlerce kişiyi ağırlayan Tarihi Çarşı’yı daha temiz hale getirmeyi hedefleyen uygulamaya çarşı esnafı tam destek veriyor.

GELİŞİ GÜZEL ÇÖP ATMA YOK

Başlatılan proje kapsamında Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çarşı içindeki çöpleri artık daha uygun saatte alırken, çarşı esnafı da gün içerisinde biriktirdiği çöpleri işyerlerinin kapanış saatinden kısa bir süre sonra poşetleyerek, çöp araçlarının alması için uygun bir yere bırakıyor. Esnaf tarafından poşetlenen çöp torbaları ilgili temizlik personeli tarafından zaman kaybedilmeden toplanıyor. Belirtilen saatler dışında kalan zamanda ise esnaf çöpünü gelişi güzel atmıyor. Başarıyla süren çalışmaya destek vermek adına, esnaf çöp poşetlerini görevlilerin söylediği yerlere veya işyerlerinin önlerine saat 20.00 ila 20.30 arasında koyuyor. Temizlik ekipleri çöpleri toplandıktan sonra sokakları yıkayarak daha temiz bir hale getiriyor. Uygulamadan çarşı esnafı kadar alışverişe gelen vatandaşlar da memnun kalıyor.

ZABITA BİLGİLENDİRİYOR

Kısa zamanda tüm çarşı esnafının katılımının sağlanması hedeflenen çalışmada sadece Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı personel görev almıyor. Konak Belediyesi'nin gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak adına yürüttüğü projeye Zabıta Müdürlüğü'nde görevli memurlar da destek veriyor. Zabıta memurları Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnafa hazırlanan el ilanlarıyla bilgilendirme yapıyor. Dükkanları tek tek dolaşan ekipler, başlatılan uygulama hakkında esnafa bilgi veriyor. Yapılan bilgilendirmelerde çöplerin toplanması konusu kadar geri dönüşümle yeninden kazandırılması konusuna da dikkat çekiliyor. Dağıtılan bilgilendirme yazılarında çöplerin yerinde ayrıştırılmasının önemi vurgulanıyor. Geri dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler ayrıntılı şekilde yer alıyor. Temizlik çalışmalarının devam edeceği Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ve vatandaşlar herhangi istek ve şikayetlerini Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 433 36 29 30 numaralı telefonunu arayarak yapabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.