Tarihi görüşmenin detayları açıklandı!

Tarihi görüşmenin detayları açıklandı!

ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim'in 12 Haziran'da Singapur'da görüşeceği belirtildi.

Kuzey Kore'deki 3 tutuklunun ülkelerine dönmelerinin ardından; ABD Başkanı Donald Trump, bugün Twitter hesabından önemli bir açıklama yaptı:

"Kim Jong Un ve benim yapacağım, çok beklenen görüşme 12 Haziran'da Singapur'da gerçekleşecek. İkimiz de bunu Dünya Barışı için çok özel bir an yapmak için çabalayacağız." 
 

Tutuklular döndü ve...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pyongyang ziyaretinden boş dönmedi ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un dün serbest bıraktığı üç Amerikalı tutukluyu beraberinde ülkelerine getirdi. ABD Başkanı Donald Trump ve First Lady Melania Trump da onları karşılamaya gitti.

Burada Kim Jong-un'a teşekkür eden Trump, “Dürüstçe konuşalım, bunun olacağını düşünmüyorduk ama oldu. Bu gece üç gerçekten müthiş insan için özel bir gece” dedi. Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılmasının en gurur duyacağı başarısı olacağını söyleyerek, Kim'in ülkesini 'gerçek dünya'ya döndürmek istediğine inandığını belirtti.

2018'in ilk günlerinde açılan yeni sayfada Kore Yarımadası bugüne kadar hiç görülmemiş bir ilkbahar yaşıyor. Tutukluların bırakılması, ABD-Kuzey Kore arasındaki ilk somut adım niteliği taşıyor.

Kim Jong-un, Nisan ayının sonunda Güney Kore lideri Moon Jae-in ile yine tarihi bir randevuya imza atmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.