Tarihi Kutu Han, resmen açıldı

Tarihi Kutu Han, resmen açıldı

Tire'de 2015 yılında restorasyonuna başlanan 15. yüzyıldan kalma tarihi Kutu Han, törenle açıldı. Tire Belediye Başkanı

Tire Belediyesinin girişimleri ve İzmir Valiliğinin destekleriyle; restore et, işlet, devret yöntemi ile 2015 yılında yapımına başlanan Kutu Han, geçtiğimiz haziran ayında kesin kabulün yapılması ile birlikte Tire Belediyesine teslim edildi. Teslimin ardından tarihi han, yapılan törenle açıldı. Tire Belediye Başkanı Salih Atan Duran, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini ifade etti.

aw457382-03.jpg

Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "İlçemiz Tire, adeta bir açık hava müzesi gibi. Bu tarihi mekanların ayağa kaldırılmasında en büyük paya sahip İzmir Valiliğimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün de tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Binlerce yıllık tarihinde onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, adından her dönem bahsettiren bir kentte yaşamanın gururu içerisindeyiz. Bizlere düşen en büyük ödev, bu gibi tarihi yapıları ayağa kaldırarak gelecek kuşaklara aktarmak olacaktır" dedi.

aw457382-02.jpg

Konuşmaların ardından Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri ilgiyle izlendi. Tarihi Kutu Han’ın açılış törenine ayrıca; Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.