Tarihi Yukarıköy, yaşayan müze olarak İzmirlileri bekliyor

Tarihi Yukarıköy, yaşayan müze olarak İzmirlileri bekliyor

Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri Tarihi Yukarıköy'ün restorasyonunu üstlendiği Umart Mimarlık Kurucu Ortağı Restoratör İnşaat Mühendisi Mahir Kaplan “Geçmişin izleriyle buluşan Tarihi Yukarıköy, yaşayan müze olarak tüm İzmirlileri bekliyor” dedi.

İzmir Valiliği’nin katkıları ve Narlıdere Belediyesi’nin 3 yıldır süren çalışmalarıyla restorasyonu tamamlanan İzmir’in yeni turizm markası Yukarıköy, İzmirlilerden tam not aldı. Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy, “yaşayan müze” olarak hizmet verecek.

1688839907982-foto4.jpeg

“MAMARİ DOKUSU KORUNDU”

Umart Mimarlık Kurucu Ortağı Restoratör İnşaat Mühendisi Mahir Kaplan 300 yıllık yerleşkenin geleneksel mimari dokusu ve geçmiş yaşanmışlık izleri korunarak restore edildiğini söyledi. Kaplan, pandeminin en yoğun dönemlerinde bile Yukarıköy sakinlerinin sosyal yaşamları aksamadan restorasyon sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek “120 yapının çatı, dış cepheleri, ahşap doğramaları, bahçe duvarları restore edilirken, 10 bin metrekarelik alanda da tüm yürüme yolları, park alanları, meydanları alt yapıları ve aydınlatma sistemleri ile birlikte düzenlendi” diye konuştu.

1688840622071-foto3-001.jpg

“KENTLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi ile zorlu koşullara rağmen çalışmalarına hiç ara vermeyen Umart Mimarlık ailesine teşekkür eden Kaplan “En büyük teşekkürüm burada yaşayan Yukarıköy halkına. Bize büyük bir sabır ve fedakarlık gösterdiler. Minnettarız. Biz yaklaşık 25 yıldır bu bölgede restorasyona emek veren bir aileyiz. Bu proje beni çok heyecanlandırdı, çünkü bu proje betonlaşan kentlerimize örnek teşkil edecek. Yaklaşık 300 yıllık tarihi olan bir yerleşkeyi kısıtlı bir bütçeyle, zor bir dönemde tekrar yaşama kazandırdık. Gelin hep birlikte betonlaşan kentlerimize sahip çıkalım, tekrar tarihimizi yaşama kazandıralım” diye konuştu.

1688839663336-foto1.jpg

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Umart Mimarlık Kurucu Ortağı Restoratör İnşaat Mühendisi Mahir Kaplan ve Umart Mimarlık Kurucu Ortağı-Genel Müdür Restoratör Mimar Burcu Kaplan’a plaket ve çiçek takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.