Tarihin Gördüğü 15 En İlginç Ölüm

Tarihin Gördüğü 15 En İlginç Ölüm

Allah Kimsenin Başına Vermesin Diyeceğimiz Çok Acayip Ölümler

1. "O son tatlıyı yemeyecektim"
İsveç Kralı Adolf Frederick 1771 yılında yediği çeşit çeşit yemeğin üstüne 14 porsiyon tatlı yer ve felç geçirerek ölür.

2. Dedektif Pinkerto'nun sır gibi olmayan ölümü
ABD'deki ilk dedektiflik ajansını kuran Dedektif Allan Pinkerton, 1884 yılında Chicago'da yürürken kaldırımda ayağı kayar ve dilini ısırır. Tedavi olmayan dedektifin dili iltihap kapar. İlerleyen iltihap sonucu 1 Temmuz 1884 tarihinde ölür.

3. "Vur vur karnıma vur"
1926 yılında dünyanın en büyük sihirbazlarından biri olan Harry Houdini, karın kaslarının güçlü olması ve atılan yumruklardan etkilenmemesiyle hava atar. Yapacağı gösteriye hazırlandığı bir gün McGill Üniversitesi öğrencileri Houdini'nin yanına uğrayarak karnına birçok yumruk atar. Houdini bu olaydan birkaç gün sonra apandisitinin patlamasıyla hayatını kaybeder.

4. Burası boy galiba…
Kutsal Roma İmparatoru Frederick Barbarossa 3. Haçlı seferleri için Anadolu'da Göksu ırmağını geçmeye çalışırken boğularak ölür. Askerlerine ırmağın geçilebilir olduğunu göstermeye çalışan Barbarossa, giydiği ağır zırhlar sebebiyle düştüğü ırmaktan ölü olarak çıkarılır.

5. Berber bedduası
Avusturyalı Hans Steininger 1.4 metrelik sakalı ile meşhur olmuştur. 1567'da çıkan bir yangında, yanlışlıkla sakalına takılıp düşer ve boynunu kırılarak ölür.

6. Son tekmesini attı
Ünlü viski markası Jack Daniel's kurucusu olan iş adamı Jack Daniel, şifresini unuttuğu için sinirlenerek kasasına tekme atar. Ayağını yaralayan Daniel bir süre sonra enfeksiyon kapar. Ayağındaki enfeksiyonun bacağına yayılması sonucu kangrenden ölür.

7. Ayı, yavrusunu severken öldürürmüş
Yunan Parlamenter Draco'yu yunanlılar o kadar çok severdi ki, yaptığı bir konuşmadan sonra taraftarları tarafından sahneye atılan şapka ve ceketlerin altında kalıp boğularak öldü.

8. "Niagara'dan atlamışım bana bir şey olmaz…" Oldu
1911 yılında içine girdiği bir tüple defalarca Niagara şelalesinden atlayan Sirk Sanatçısı Bobby Leach'in ölümü, yaptığı gösteriler kadar ilginç olmaz. Portakal yerken elinden düşürdüğü bıçağın ayağını kesmesi sonucu enfeksiyon kaparak, kangrenden ölür.

9. Bilim uğruna ölen Francis Bacon
İngiliz filozof ve bilim adamı Francis Bacon, soğuğun çürümeyi önleyip önlemediğini görmek için bir tavuk ölüsünü karla doldurarak yaptığı deney sırasında soğuk algınlığına yakalanır. 1626'da zatürreden ölür.

10. Paranoyanın getirdiği ölüm
İçine kapanık biri olan Matematikçi Kurt Gödel, son yıllarında zehirleneceği paranoyasına kapılır. Hiçbir şey yememeye başlayan matematikçi, beslenme eksikliğinden 29.5 kiloya kadar düşerek 14 Ocak 1978'de Princeton'da ölür.

11. Bahtsız Partici
New Orleans'ta 1985 yazında, hiç kimse boğularak ölmez. New Orleans'lı cankurtaranlar da bunu kutlamak için bir parti düzenler. Yaklaşık 100 cankurtaranın bulunduğu parti sonunda, 31 yaşındaki Jerome Moody havuzda ölü olarak bulunur.

12. Asilliğimiz suyun dibine batsın
Düştüğü suda boğulmaya başlayan Tayland Prensesi Sunandha Kumariratana'yı kimse kurtarmaz. Çünkü o dönemde Tayland'da hizmetkarların prensese dokunması yasaktır.

13. Yunan Filozof Eshilos
Bir rivayete göre Yunan Filozof Eshilos MÖ 456 yılında, bir kartalın düşürdüğü kaplumbağanın kafasına çarpması sonucu ölür.

14. Filin intikamı
Eleazar Avaran, savaş sırasında düşman kralını ve bindiği fili öldürmek ister. Filin midesine soktuğu mızrak sebebiyle fil Eleazar'ın üstüne düşer ve onu öldürür. İşin ilginç bir yanı da fili süren kişinin kral olmamasıdır.

15. Ölümüne kadar hayatta olan Rasputin
Bir yemek davetinde Rus mistik adam Rasputin'e zehir verilir. Rasputin siyanür dolu pastaları yemesine rağmen zehirlenmeyince silahla vurulur ve öldü zannedilir; ancak Rasputin ayağa kalkar. Sonrasında ise bahçeye kaçarken zorlukla bir kez daha vurularak karların üzerine düşer. Buzlu bir nehire atılan Rasputin, köprüden 140 metre uzakta ölü olarak bulunduğunda otopsi yapılır. Yapılan otopside Rasputin'in ciğerlerinde suya rastlanmaz ve ölümünün, sırtından daha sonra göğüsünden ve alnından sıkılan üç kurşundan kaynaklandığı anlaşılır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.