Tarım Hukuku Derneği, Çiftçiler için harekete geçti!

Tarım Hukuku Derneği, Çiftçiler için harekete geçti!

Av. Arsin Demir, corona pandemisinin tarımsal üretim ve gıda arz güvenliğinin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardığını belirterek, tarım sektörünün sesini duyurmak için harekete geçtiklerini belirtti

Tarım ve gıdanın, milli savunma kadar önemli olduğu ve göz ardı edilemeyecek bir noktada bulunduğunun tüm kesimlerce kabul edildiğini vurgulayan Tarım Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arsin Demir, Cumhurbaşkanlığı'na ve ilgili bakanlıklara bir talep mektubu gönderdiklerini açıkladı.

av.-arsi̇n-demi̇r.jpeg

“Ülkemizin dört bir köşesinden, üreticilerimizden, çiftçilerimizden ulaşan haklı talepleri yetkili mercilere iletmek, ülkemizin tarımsal alanda bağımsızlığını arzu eden bir sivil toplum kuruluşu olarak en temel vazifemizdir” diyen Tarım Hukuku Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arsin Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım maliyetlerinde oluşturulacak düşüşün hem dışa bağımlılığı azaltacağı hem de enflasyonu düşüreceği bilinmektedir. Mevcut durumda ülkemiz çiftçisinin üretiminin devamlılığı için bazı önemli maliyetlerinin azaltılması veya ertelenmesi gerektiği açıkça ortadadır. Birçok çiftçimiz bu yüksek maliyetlere katlanamayacak durumda olup tarlaları boş bırakmak ve hasat yapamadan ürünlerini tarlada terk etmek zorunda kalmaktadır. Bu nedenle, tarımsal üretimin artırılması ve gıda arz güvenliğinin devamlılığı için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı’na bir öneri ve talep mektubu gönderdik”

TARIMSAL ÜRETİM KESİNTİSİZ SÜRMELİ

Başta enerji giderleri olmak üzere; çiftçinin üzerindeki yükün azaltılabilmesi ve tarım üretiminin de  sürdürülebilirliği için alınması gereken önlemler ve üreticinin talepleri hakkında bilgi veren Demir şunları söyledi: “Tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturalarında elektrik ve dağıtım bedeli dışında yer alan Enerji Fonu ve TRT Payı ödemelerinin alınmaması ve KDV oranının düşürülmesi gerekmektedir. Borçlarından dolayı elektriği kesilen ve bu nedenle sulama yapamayan çiftçilerimizin elektrik hizmeti almasına izin verilmesi ve borçlarının yapılandırılması önemlidir.  Özellikle tarımsal sulama amacıyla ihtiyaç duyulan elektriğin temin edilemediği veya ulaşma maliyetlerinin yenilenebilir enerji sistemi kurmaktan pahalı olacağı yerlerde başvuru yapan her çiftçimize destek verilmesi ve güneş enerjisi ile üretilen elektriğin tarımsal sulama için kullanılan kısmı dışında üretilen bölümünün devletimiz tarafından satın alınmasını talep ediyoruz.  Çiftçilerimizin tarımsal faaliyet gösterdiği arazilerinin teminat altına alınarak uygun vadelerle ve uygun faiz koşulları ile kredi temin edilmesini, temin edilecek kredilerle çiftçilerimizin özel  bankalara ve varlık şirketlerine olan borçlarının faiz indirimleri talep edilerek kapattırılmasını bu hali ile ülkemizin geleceği olan çiftçilerimizin faaliyetlerinin ve tarım arazilerimizin güvence altına alınmasını istiyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.