Tarım Kredi Kooperatifleri'ne Maaş Düzenlemesi

Tarım Kredi Kooperatifleri'ne Maaş Düzenlemesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 100 bin lira olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü'nün maaşının 30 bin liraya düşürüleceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan Çelik, yönetim kurulunun aldığı kararlarla beraber, kamuoyunda sık sık gündeme gelen "genel müdür" maaşının 100 bin liradan 30 bin liraya düşürülerek yüzde 70 kesinti yapılacağını duyurdu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Üyeleri'yle bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, merkez birliğinde düzenlenen toplantının ardından gazetecilere kooperatiflerle ilgili açıklamada bulundu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin büyük değişikliğe uğraması gerektiğinin önemli olduğu belirten Bakan, kooperatiflerin amacının, ülke tarımının kalkınması ve çiftçinin rahata ermesi olduğunu söyleyerek, çiftçilere ve tarıma katkı sağlama görevi alan Tarım Kredi Kooperatiflerinin yönetim kurulunun aldığı kararlarla bazı düzenlemelere gideceğini söyledi.

Yeni genel müdür Ayhan Karayama

Bakan Çelik, görevden alınan eski genel müdür İrfan Güvendi'nin yerine yönetim kurulu tarafından Ayhan Karayama'nın getirilmesine karar verildiğini belirtti. İrfan Güvendi'nin görevden alınmasından bu zamana kadar genel müdür vekili olarak müdürlük görevini Hüsamettin Gülhan yürütüyordu.

Genel müdürden başlayarak maaşlarda yüzde 70'e varan indirime gidilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, eleştirilere sebebiyet veren, genel müdür ve yöneticilerin maaşlarının düşürüleceğini söyleyerek, yüksek ücretlerden dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri'nin hak etmediği eleştirilere hedef olduğunu ifade etti.  Çelik ayrıca; "Ana görevlerine endekslenmiş, çiftçiye hizmeti esas alan bir anlayış ile geleceğe yürümeleri açısından" diyerek genel müdürden başlayarak ücretlerde yüzde 70 kesintiye gidileceğinin altını çizdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.