Tarım Teknolojileri Girişimleri için ücretsiz Hızlandırma Programı!

Tarım Teknolojileri Girişimleri için ücretsiz Hızlandırma Programı!

Tarım teknolojilerinin geleceği, yani Agro 4.0 son dönemde çok konuşulmaya başlansa da, gelip geçici bir akım değil, tam tersine içinde IoT’nin yani Nesnelerin İnterneti’nin kritik bir rol oynadığı bir devrim olarak karşımıza çıkıyor.

En temel ihtiyacımız olan tarımsal gıda üretimi süreçlerinde teknoloji kullanımı, yeni bir alan olarak startupların da gözdesi durumuna geliyor. Ancak teknoloji ve tarımın doğru noktada birleşmesi için nitelikli alt yapı hazırlığına ihtiyaç doğuyor. Bu ihtiyacı gören İzmir’de farklı alanda çalışan üç girişim, Stage-Co tarafından yürütülen Now Sprint Accelerator, İzmir’den dünyaya sensör ve teknoloji pazarlayan Netop Technology ve Urla Barbaros Köyü’ndeki akıllı çiftlik Ion Village, güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda çalışan oluşum, özellikle erken aşama tekno girişimlerin gelişmelerine destek sağlayacak olan Now Sprint Agro 4.0 Accelerator, 7 günlük hızlandırma programının ilkini hayata geçiriyor.

agro-40da-iot.png

24-30 Mayıs tarihleri arasında Urla’daki Ion Village’de gerçekleşecek olan hızlandırma programında, eğitimler ücretsiz olacak. Başvurular arasından toplam 10 ekip seçilecek ve 30 kişi programa katılabilecek. Program kapsamında, katılımcılar birbirinden değerli konuşmacılar, mentörler ve eğitmenlerle bir araya gelecek. Startuplar iş fikirlerini geliştirme, yeni teknoloji, mentörlük ve yalın girişim prensiplerine dayanan eğitimler alma ve jüriye sunum yapma olanağına sahip olacak. Benzer amaçlar doğrultusunda emek veren, Tarım 4.0 dünyasına katkıda bulunmak isteyen bu startuplar ve girişimciler, birbirleriyle de tanışma ve network yapma olanağına sahip olacak. Eğitimler, Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleşecek. Program hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak isteyen startuplar, nowsprintaccelerator.com adresinden erişim sağlayabilecek.

Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi de hem konuşmacı ve mentörler, hem de duyuru ve katılımcılara ulaşma konusunda program destekçileri arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.