Tarım ve Hayvancılık Sektörü Agroexpo 2019’da İzmir’de Buluşacak

Tarım ve Hayvancılık Sektörü Agroexpo 2019’da İzmir’de Buluşacak

14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı Lansman ve Basın toplantısı Fuar Anemon Otel’de yapıldı.

Tarım ve Hayvancılık sektöründen çok sayıda temsilcinin hazır bulunduğu toplantıda 7-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek olan Agroexpo 2019 hedefleri ve etkinlikleri sunuldu.

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk dört büyük tarım ve hayvancılık fuarını organize eden Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, "Bu lansman, Agroexpo'nun, en önemli ve en başarılı fuar olduğunun ilanı olacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarımızla ilgili yeni haberler vermekten mutluluk duyuyoruz. Fuarımızda 110 bin metrekarelik kapalı sergi alanında ulusal ve uluslararası seçkin firmalarla tarım sektörü profesyonellerini bir araya getiriyoruz. Geçen yıl gerçekleştirilen fuara katılım gösteren 60 ülke, bu yıl 70'e yükseldi. Geçen yıl 875 katılımcı iştirak etti, 332 bin ziyaretçi ile fuarımızı rekor seviyede tamamladık. 11 ülkenin tarım bakanıyla bir ilke imza atan "Çok Uluslu Tarım İş Forumu'nun ilkini düzenledik. Bu yıl fuarımıza, 70 ülkeden 900 katılımcı ve 350 bin ziyaretçiyle 20 ülke bakan ve heyetlerini ağırlayacağız" dedi. Tan, geçen yıl yapılan fuarla 500 milyon doların üzerinde iş hacmi sağladıklarını hatırlatarak, "Bu sene yaratılacak iş hacminin 600 milyon doları geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

“Dünyada Tarımın Geleceği”  Konulu Uluslararası Tarım Bakanları Zirvesi

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Protokol ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Irmak Tan, "Tarım fuarında Tarım ve Orman Bakanlığımızın önderliğinde bu yıl 2. Çoklu Uluslu Tarım İş Forumu kapsamında ve Türkiye tarihinde ilk kez Uluslararası Tarım Bakanları Zirvesi gerçekleşecek. Bu fuar yalnızca Ege Bölgesi değil tüm Türkiye ekonomisine katkı sağlayan çok büyük bir fuar. Agroexpo, 2018 yılında 500 milyon doların üzerinde iş hacmi sağladı. Bu yıl daha fazla iş hacmi olacağına inanıyoruz. Ülke tarımına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz, ülkemiz için çalışıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın da fuarımıza destekleri çok büyük. Ticaret Bakanlığımız tarafından Alım heyeti organizasyonları kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek ve yerli üretici olan fuar katılımcılarımız da katkı payları alacaklar” ifadelerini kullanırken, Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan ise, fuarda yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgi verdi.

Etkinlikler

Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan “ Çiftçimiz 2019 model traktörleri ilk kez fuarımızda inceleme fırsatı bulacak. Ayrıca Tarım makineleri inovasyon sunumları gibi tarımsal mekanizasyona yönelik etkinlikler dışında geleneksel hale gelen Ağır Abiler Yarışıyor Boğa Yarışması, Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi yarışması, Canlı Hayvan Irk tanıtımları, Yoğurt yeme yarışması, Süt Sağım Yarışması gibi eğlenceli etkinlikler de ziyaretçilerimizin beğenisine ve ilgisine sunulacak” dedi. Tarım ve hayvancılık sektörüne yenilikler getirecek ve tarımsal üretimin katma değer kazanmasına fayda sağlayacak çalışmalar, modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için düzenlenen eğitici panel ve seminer programları da, Agroexpo süresince ziyaretçilerin katılımını bekliyor olacak.

Lansman toplantısında ayrıca Tarım ve Orman İzmir İl Müdürü Musa Bakan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.Gökhan Özdemir, İzmir KÖY-KOOP Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ela Dalçam, İzmir ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği Müdürü Süha Hakbilen de konuşma yaparak Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na destek verdiklerini söyleyerek güzel temennilerde bulundular.

Orion tarafından maddi olarak desteklenen ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin bütün bölgelerinden üreticiler ve yurtdışından gelecek olan alım heyetlerinin katılacağı fuar 7-10 Şubat 2019 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.