Tarımsal Kalkınmaya Bornova Desteği

Tarımsal Kalkınmaya Bornova Desteği

Peynir alım protokolü imzalandı

 

Bornova Belediyesi tarımsal kalkınma ve ihtiyaç sahipleri için yaptığı desteklere bir yenisini daha ekledi. Türk Kızılayı Bornova Şubesi ve Bornova Belediyesi ile Kiraz’ın İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokolle birlikte peynir alımı yapılarak ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere Dost Market raflarına yerleştirildi.

Bornova Belediyesi, bir yandan tarımsal kalkınmaya destek olurken diğer taraftan ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürüyor. İzmirli çiftçilerin ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran belediye, daha önce gerçekleştirdiği patates alımı protokolünün ardından peynir alımı protokolüne de imza attı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak ve İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top, arasında gerçekleşen imza töreniyle başlayan işbirliğinde penirler Dost Market raflarındaki yerini aldı.

İzmir Merkezine 200 kilometre uzakta olan Kiraz’ın bin 100 rakımlı orman köylerindeki üreticilerin sütleriyle yapılan peynirlerden ilk etapta 6 bin adet alım yapıldı. Dramalılar köşkünde düzenlenen protokol töreninin ardından Başkan Olgun Atila Dost Market’e giderek yeni gelen peynirleri raflara yerleştirdi.

Yerel Kalkınma hedefi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu yerelde kalkınma hedefini bir adım daha ileri götürebilmek için çalıştıklarını anlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila  “Kirazlı hemşerilerimizin ürettiği bu ürünleri tanıtmak, vatandaşlarımıza ulaştırmak ve üreticelerimize sahip çıkmak bizim görevimiz” dedi. Yerelde kalkınma hedefleri doğrultusunda İzmirli üreticilerden alınan peynirlerin Dost Market vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade eden Başkan Atila, “Yardım sever vatandaşlarımızla beraber varolan problemleri azaltmak için ortaya koyduğumuz projemizi başka bir sosyal sorumluluk projesiyle güçlendiriyoruz.  Hep birlikte iyilikleri ve güzellikleri çoğaltmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bornova Belediyesi ile 5 yıllık protokolleri olduğunu ifade eden Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fatrettin Dokak, “ Bu kapsamda Dost Market’e aktardığımız ürünlere Ödemiş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden aldığımız patatesten sonra İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden aldığımız peynirleri de ekledik. Sosyal belediyecilik anlamında önemli örneklerin sergilendiği Bornova’da vatandaşlar için çok güzel işler ortaya çıkarılıyor” dedi.

Bornova Belediyesi ve Kızılay’ın yaptığı işbirliği projelerini taktir eden İğdeli ve Çevre  Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top, “Bornova Belediyesi, dar gelirli ve ihtiyaçlı olan kişilere alamayacaklarını ulaştırarak hayırlı bir iş yapıyor. Bunun devamının tüm Türkiye’de olmasını dileriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.