Tasarım rüzgarı İzmir’den esiyor

Tasarım rüzgarı İzmir’den esiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Akdeniz Akademisi öncülüğünde, 20’den fazla kurumsal katılımla düzenlenecek olan “İyi Tasarım İzmir / Good Design İzmir” başladı.

EGSD etkinliklere Gelinlik Tasarım Yarışması Sergisi ve Dünden Bugüne Dikiş Makinası Sergisi ile katılıyor. Serginin açılışında konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, İzmir’in tasarım şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. İzmir’in bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu da söyleyen Özden, “Etkinlikte emeği geçen başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Akademisi olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.


“Birlik olmalıyız”


Sektörel alanda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Özden, “Bu dünya için neler üretmeliyiz; onu konuşmalıyız. Bugün yaptığımız etkinlikten sonra kurumlar bu tarz organizasyonlar için iş birliğine gitmelidir. Biz EGSD olarak kentimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı koymak için birçok etkinliğe imza atmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de İF Wedding Fuarında İZFAŞ ile düzenlediğimiz Gelinlik Tasarım Yarışması. Hazır giyim tasarım yarışmaları içinde önemli bir organizasyon haline gelmiş durumda. Bu etkinlikle Türkiye çapında ciddi bir katılımcı kitlesine ulaştık. Derece alan tasarımcılarımız marka olmuş hazır giyim firmalarında çalışıyorlar.  Biz bugün yarışmada derece almış arkadaşlarımızın tasarımlarını sergiliyoruz. Bu tasarımlar yeni nesile yol gösterebilir” diye konuştu. Zamansız teması ile yapılacak olan 8. Gelinlik tasarım yarışmasına taleplerini 12 Aralık 2016’ya dek teslim alacaklarını de anımsatan Özden, her tasarımcının kendini bu yarışma ile gösterebileceğine inandığını açıkladı. 


1800’den bugüne


Moda sektörünün insan hayatında tarihin erken dönemlerinden bu yana var olduğunu hatırlatan Özden, “1800’lü yıllardan bugüne gelen dikiş makinalarını sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bozkan’ın dikiş makinaları koleksiyonunu bizlerle paylaşmasından dolayı kendisine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


EGSD’nin yapılan etkinliğe sağladığı destekten ötürü teşekkürlerini sunan Akdeniz Akademisi Müdürü Ayşegül Sabuktay ise, İzmir genelinde bu yıl tasarım seferberliği yapıldığını söyleyerek etkinlikten memnun kaldıklarını söyledi. 
İnsanların sivil toplum kuruluşlarına bakış açısının bu etkinlik ile değişeceğini söyleyen Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bozkan da, dikiş makinalarını sergilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.  
Sergi sektör ve eğitim camiasından  kalabalık topluluğun ilgisi ile açıldı. 19 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacak olan sergi cumartesi günü saat 14te yapılacak Drapaj Atölyesi ile sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.