Taşeron İşçi 3 Yıllık Sözleşmeli Personel Olacak

Taşeron İşçi 3 Yıllık Sözleşmeli Personel Olacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programında, kamuda görev alan taşeron personelin kadroya dahil edilmesi formülünü anlattı. Maliye Bakanı bu statünün başka bir statüye dönüştürülerek 'sözleşmeli özel personel' olacağını ifade etti.

Bakan Ağbal katıldığı bir televizyon programında, taşerondan gelen işçilerin özel sözleşmeli personel olarak çalıştırılacağını belirterek, taşeron işçilerin yeni bir statüye kavuşturulacağını ifade etti. Bakan ayrıca taşeron işçilerin 3 yıllık sözleşmelelerle çalıştırılacağını belirterek; "Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeronda çalışan işçilerin kadroya alınması konusuna belediyelerde çalışan işçilerin dahil edilmediğini belirterek, 'özel sözleşmeli personel' statüsüne geçen işçilerin emekli olana kadar haklarından faydalanabileceklerini söyledi. Emekli olan işçiler ise 'özel sözleşmeli personel' statüsünden yararlanamayacaklar.

Geçici işlerle ilgili çalışma yok

Geçici işçi olarak nitelendirilen işçi grubunun, taşeron işçilere göre daha fazla statüsü olan ve hakları belli olan kamu çalışanları olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçici işçilere yönelik bir çalışmanın şu an olmadığını belirtti.

1 yıl çalışıyor olma şartı

Öte yandan yapılan düzenlemeyle beraber 'özel sözleşmeli personel' ünvanı alacak işçinin 1 yıldır kamuda çalışıyor olması gerektiğini belirten bakan, 3 ve 6 ay gibi geçici sürelerde çalışanların ve 1 Kasım 2015'ten sonra işe girenlerin faydalanamayacağını açıkladı.

Ne zaman işlemeye başlayacak

Bakan Ağbal, yasal düzenlemelerin bir iki hafta içerisinden tamamlanacağını düşündüğünü aktararak, kamu kurumlarından gelen taleplere bağlı bir süreç işleyeceğini aktardı. Bakan ayrıca bu durumun kamuya maddi anlamda bir yük eklemeyeceğini belirtti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.