“Taşeron olarak çalışan kamu şoförleri kadrosuz kaldı”

“Taşeron olarak çalışan kamu şoförleri kadrosuz kaldı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda taşeron olarak çalışanların kadroya geçiş sürecinde binlerce işçinin mağdur edildiğini dile getirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında, taşeron işçilere kadro düzenlemesinde yaşanan aksaklıkları ve oluşan mağduriyetleri dile getirdi. Kamuda şoför olarak çalışan taşeron işçilere adeta üvey evlat muamelesi yapıldığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Kadroya alınmayan binlerce şoför haksızlığa isyan ediyor; taşeron şoförler bir an önce kadroya alınmalıdır” dedi. 


Karayollarında çalışan 19.697 işçiden 4.923 işçinin kadro alabildiğini, 14 bin işçininse kadro dışı kaldığını ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Binlerce Karayolları işçisinin gelecekleriyle oynandı. Bakanlıklarda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamı dışında kalanlar taşeron olarak bırakıldı. Emeklilik ve güvenlik soruşturmasını geçemeyenler işsiz kaldı. KİT ve özel bütçeli kuruluşların taşeron işçileri mağdur edildi. Belediye taşeronlarına kadro umudu verenler sözlerinde durmadı. Taşeronların mağduriyeti Sağlık, Millî Eğitim bakanlıklarında devam ediyor” ifadelerini kullandı.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, doktorların ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladığı konuşmasında “Sağlık çalışanlarından taşeron olanların da kadrosunun verilmesinin gerekliliğini bir kez daha vurguluyorum. Taşeron uygulamasında mağduriyetler giderilmelidir” diye konuştu. 
 

TAŞERON OLAN HERKESE KADRO VERİLSİN 
 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Taşeron olarak tanımlanan güvencesiz, düşük ücretle, sendikasız çalıştırma sürecinin bitmesi gerektiğini ifade ederek, “AKP hükümeti taşeron konusunda vaat ettiklerini yerine getirmemiş, konunun TBMM’nde görüşülmesi yerine KHK ile kısmen bir düzenleme yapmıştır. Esas olan taşeron uygulamasının ortadan kalkmamasıdır. Tüm taşeron işçilerin çalıştıkları kurumlarda kadrolarına geçirilmeleri sağlanmalıdır. Taşeron uygulaması tümden sona erecek düzenleme sağlanmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.