“Taşeronda kadro dışı kalanlar yeniden değerlendirilmelidir”

“Taşeronda kadro dışı kalanlar yeniden değerlendirilmelidir”

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer Taşeronda kadro dışı kalan işçilerinin de kadroya alınana kadar her türlü destek ve çabayı sürdüreceklerini açıkladı

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer,  hükümetin taşeron işçilerle ilgili  verdiği sözü tutmadığını ve işçiler arasında yaptığı ayrımı kurumlara da taşıdığını ifade ederek; “Bu kargaşa ve  olumsuzluğun çözümü tüm taşerona kadro verilmesidir” dedi.
 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “Taşeronda anahtar teslimi çalışanlar ile 26 farklı kamu iktisadi teşebbüsündeki taşeronlar, 5018 sayılı Kanun dışında kalan 28 farklı özel bütçeli kuruluş çalışanı, Kamuda mal, yapım işi ve danışmanlık ihalelerinde çalıştırılanlar, Hizmet alımı ihalesinde personel gideri yüzde 70’in altında  olanlar, PTT çalışanları, Karayolları, Orman Bakanlığında, Milli Eğitimde, İŞKUR’dan alınan  toplum yararına çalışanlar, Avrupa Birliği projesi kapsamında olan ve aile birliği vesilesiyle çalışanlar, taşeron olarak kaldı .Binlerce mağdur  taşeron var” dedi.
 
BENZER İŞİ YAPANLAR ARASINDA DA KADRO AYRIMI YAPILDI
 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Taşeron sistemi sona erdirilmedi. Aynı işyerinde benzer işi yapanlar bile kadro dışı kaldı. Aslına bakılırsa, hükümet taşerona kadro verileceğini belirterek, hayal pazarladı. Ne ücret değişti, ne de kadro sorunu çözüldü. Kısmen iyileştirme sağlandıysa da yeni mağduriyetler oluştu” ifadelerini kullandı. 
 
BELEDİYELERDEKİ ŞİRKET ÇALIŞANLARI KADROYA ALINMADI
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde meydana gelen bir başka çarpıklığında belediyelerin kendilerine ait şirketlerinde çalışan taşeron işçilerin kadro dışında kalması olduğunu vurguladı. 
 
BÜYÜK HAKSIZLIK
 
Ömer Fethi Gürer, belediyelerin alt yüklenicisinde çalışan işçilerin kadroya alınmasına rağmen, belediye şirketlerinde çalıştırılanların kadro dışı bırakılmasının büyük haksızlık olduğunu ifade ederek, “Belediyeler için BİT kuracağız diyorlar ama şirketi olan belediyelerde çalışanlardan dilekçe almıyorlar. Bu durumda belediyelerde kadro bekleyen binlerce işçi kapsam dışı kaldı. Bu anlamda taşeronlara verilen kadro sözü yerine getirilmemiş oldu” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin tamamına ayrımsız bir şekilde kadro verilmesi ve ücretlerinde iyileştirme yapılana kadar mücadeleye devam edeceklerini ve işçilere ve bağlı oldukları sendikalara desteklerinin süreceğini de sözlerine ekledi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.