Taşocağından müzeye büyük dönüşüm: Kapadokya Müzesi

Taşocağından müzeye büyük dönüşüm: Kapadokya Müzesi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonuyla Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen “İMİB Doğal Taş Söyleşileri” devam ediyor. 

Bir dizi halinde planlanan ve küratör Gökhan Karakuş moderatörlüğünde gerçekleştirilen online söyleşilerin üçüncüsü 16 Temmuz’da düzenlenecek. Taşocağından dönüştürülerek oluşturulan Kapadokya Müzesi’nin ele alınacağı söyleşinin konuğu ise projenin yürütücülerinden biri olan ünlü mimar Ömer Selçuk Boz olacak. 

Türk doğal taşının varlıksal ve ekonomik değerini, tasarımsal ve sanatsal zenginliğini ülkemize ve tüm dünyaya tanıtan çalışmalara imza atan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)’in yeni projesi “İMİB Doğal Taş Söyleşileri” tüm hızıyla devam ediyor. Tasarımcı, küratör, tarihçi ve mimarlık eleştirmeni Gökhan Karakuş moderatörlüğünde düzenlenen söyleşilerin yeni gündemi Kapadokya Müzesi. 16 Temmuz’da Arkitera Mimarlık Merkezi’nin YouTube ile Facebook hesaplarında canlı olarak yayınlanacak söyleşinin konuğu ise müzenin yapım ve düzenlemesinde yer alan ünlü mimar Ömer Selçuk Boz olacak. Boz, söyleşide bir doğal taş ocağının müzeye nasıl dönüştürüldüğünü, mekan ile sergilenecek eserler arasındaki ilişkinin neden önemli olduğunu, içerideki kurguyu hangi parametrelere göre hazırladıklarını anlatacak. 

Tasarımcı, küratör, tarihçi ve mimarlık eleştirmeni Gökhan Karakuş  moderatörlüğünde düzenlenen İMİB Doğal Taş Söyleşileri’nin ilk konuğu Artı3 Mimarlık kurucuları Ülkü İnceköse ve Uğur Yıldırım’dı. Bu söyleşide Ülkü İnceköse ve Uğur Yıldırım tarafından İzmir’de tasarlanan “Arkas Sanat/Urla” çalışması ele alındı. İkinci söyleşinin konuğu ise Apak Mimarlığın sahibi Mimar Emre Apak’tı ve Kartal Dragos Kahramanlar Camii incelendi.   

Türk doğal taşının ilk tasarımsal örnekleri Göbeklitepe’de 

Türk doğal taşının önemini ünlü yapıtlar üzerinden anlatmak üzere başlatılan İMİB Doğal Taş Söyleşileri, yıl boyunca ayda iki buluşma şeklinde devam edecek. Gökhan Karakuş söyleşilerde, izleyicilere sunum üzerinden mini bir ders de veriyor. Karakuş’un aktardığı bilgiye göre, Türk doğal taşının insanlar tarafından şekil verilen ilk örnekleri Göbeklitepe kalıntılarında görülebilir.

imib_dogaltas_soylesileri.png 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.