Taşrada ‘karateci’ heyecanı

Taşrada ‘karateci’ heyecanı

Alaşehir Belediye Spor Kulübü Karate Takımı’nın genç sporcuları kuşak heyecanı yaşadı. Girdikleri sınavda başarılı olan karatecilere yeni kuşakları törenle verildi.

Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törende 52 karateci yeni kuşağına kavuştu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği kuşak töreninde Alaşehir Belediye Spor Kulübü Karate Takımı’nda yer alan; ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden sporculara da plaket verildi.

Kuşak törenine Alaşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Onur Katar, Manisa Karate Tertip Kurulu Üyesi Ahmet Sarp, öğrenci velileri katıldı. Programda konuşan Alaşehir Belediye Spor Kulübü Karate Takımı ve Milli Takım Antrenörü Bilal Gültekin, karate sporunun dövüş, hatta sokak dövüşü olmadığını vurguladı. Karatenin bir savunma sporu olduğunun altını çizen Antrenör Bilal Gültekin, “Sporcularımız, sporun ötesinde önce topluma faydalı birer birey olmayı öğreniyorlar. Sporcularımız, başarılı bir şekilde hem eğitimlerine devam ediyorlar hem de aynı zamanda başarılı birer sporcu olmayı amaçlıyorlar” dedi.

16 yıl önce yola çıkarlarken bazılarının, “Burası taşra. Taşradan sporcu çıkmaz” dediklerini hatırlatan Antrenör Gültekin, “Kendini boşu boşuna harap etme” şeklinde telkinde bulunanları mahcup ettiklerini ifade etti. Geçen 16 yılda, sporcularının birer fidan misali büyüdüklerini, çiçek açıp ve meyve verdiklerini gördükçe daha da aşka geldiğini anlatan Gültekin, “16 yılda 22 sporcumuz hakem, 6 sporcumuz antrenör, 6 sporcumuz da milli oldu. Bir sporcumuz şuanda halen Avustralya’da genel cerrah olarak hizmet veriyor. Bir kız öğrencimiz yüzbaşı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapıyor. İki sporcumuz polis özel harekata katıldı. Üç sporcumuz astsubay olarak görev yapıyor. Bir bayan öğrencimiz hostes, beş milli sporcumuz da Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde okuyorlar okuyorlar” diye konuştu.

2016 yılında Trabzon’da yapılan Liseler Arası Dünya Olimpiyatı’nda Türkiye’den 4 sporcunun birincilik elde ettiğine dikkat çeken Gültekin, bu madalyalardan bir tanesini Alaşehir Belediyesi Spor Kulübü Karate Takımı sporcusu Ekrem Aykanat’ın aldığının altını çizdi. Gültekin, şöyle konuştu: “16 yılda çok sporcumuz oldu. Israrla bizimle devam edenler Karate’de çok güzel başarılar elde etti. Şunu da gururla söyleyebilirim ki, bizim öğrencilerimizden ne vatana, ne millete ve ne de ailesine ihanet edenini görmedin. Bizim öğrencilerimiz her zaman başarılı ve bir o kadar da saygılı birer fertler olmuşlardır.”

Programın sonunda 52 sporcuya yeni kuşakları takdim edildi. Alaşehir Belediye Spor Kulübü’nü ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı ile temsil eden Sultan Uygun, Ekrem Aykanat, Mert Şimşek, Safiye Nur Ceylan, Ayşenur Gültekin ve Barış Umut Belek’e Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ın hazırlattığı plaketler verildi. Alaşehir Spor Kulübü’nün en küçük öğrencisi olan ve siyah kemere geçen Mehmet Güvenç’e de yeni kemerini Antrenör Gültekin taktı. Törende; Alaşehir’de ilk karate sporunu başlatan Ahmet Kabataş’a da plaket verildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.