Tatil dönüşü bunu mutlaka yapın!

Tatil dönüşü bunu mutlaka yapın!

Seyahatimiz boyunca ne yapacağımız, nerede kalacağımız, bavulumuza hangi eşyalarımızı koyacağımız ve diğer birçok şey için uzun zaman harcıyoruz.

Ancak yolculuğun tamamlayıcı ve önemli parçasını genelde unutuyoruz; bavulumuzu temizlemek ve geri yerine kaldırmak. Çok zevkli bir iş sayılmasa da, sürekli peşimizden oradan oraya sürüklediğimizi düşününce… Bavulumuz da biraz ilgiyi hak ediyor. Değil mi?

Bavul Neden Temizlenmelidir?

Sırt çantası ya da bavul, fark etmez. Büyük bir yolculuktan sonra, eşyalarınızı taşıdığınız çantayı mutlaka temizlemelisiniz.

Eğer bavulunuz kumaşsa, yolculuğunuz boyunca birçok toz ve kire maruz kalacaktır. Koruyucu bir ürün kullanmazsanız ya da temizlemezseniz, bu maddeler bir süre sonra bavulunuzun özel kaplamasına da zarar verebilir. Aynı zamanda eğer bavulunuz tekerlekliyse, yol boyunca tekerleğe takılan kir ve döküntüler zamanla sertleşerek, bavulunuzu çekerken zorlanmanıza neden olabilir.

Ayrıca bavulunuzla birçok yere girip çıkacağınız için dışarıdan evinize her türlü zararlı maddeyi taşımanız mümkün. Sağlığınızı korumak ve evinizi de temiz tutabilmek adına, seyahatten döner dönmez çantalarınızı süpürüp temizledikten sonra yerine kaldırmak, en doğru seçenek olur.

Bavul Nasıl Temizlenir?

Öncelikle bavulunuzu tamamen boşaltın. Temizlemeye başlamadan önce tamamen boş olduğundan emin olun. Cepleri ve çıkarılabilir astarları kontrol etmeyi unutmayın. Daha sonra bu sökülebilir cepleri ve astarları çıkarın (eğer çıkabilir özellikteyse).

Elektrik süpürgesiyle bavulun içindeki toz ve kırıntı dahil her şeyi süpürün. Gözleri ve cepleri de aynı şekilde süpürün.
Çıkarılabilir cepleri yıkayın. Bunu yaparken üzerinde yazan talimatları okumayı unutmayın. Eğer elde yıkanması gerekiyorsa lavabonuzdan akan ılık suyla ve az miktarda sabunla yıkayıp kurutabilirsiniz.

Bavulunuzun iç kısmında oluşan lekeleri temizlemek için, artık kullanmadığınız bir diş macunu işinizi görecektir. Bir tatlı kaşığı karbonat ile bir miktar suyu karıştırın ve bu karışımla bavulunuzun iç kısmını ovalayarak temizleyin. İşiniz bittikten sonra, ıslak kalmaması için bir saç kurutma makinesi ile bavulunuzu kurutun.

Bavulunuzun dış kısmını temizlemeden önce, içinin ve gözlerin iyice kuruması için balkonda veya bol hava alabileceği bir yerde bekletebilirsiniz. Böylece tamamen kurur ve nemli kalmasının verdiği kötü koku da oluşmamış olur.

Eğer bavulunuzun üzerinde sert, plastik kaplamalar varsa, bu kısımları hafif nemli ve sabunlu bir bezle silebilirsiniz. Ardından, su izi oluşmasını önlemek için temiz bir havluyla kurulayın.

Bavulunuzun dış kısmı deriyse fazla ıslatmamaya dikkat edin, aksi halde zarar verebilirsiniz. Eğer deri için özel olarak üretilen ürünleri kullanacaksanız, bavulunuzu sonrasında mutlaka direkt güneş ışığı alan bir yerde kurumaya bırakmamaya dikkat edin.

Bavulun dış kaplaması eğer kumaşsa, nemli bir bezle silebilirsiniz. Ancak kumaş olması çok toz toplamasına neden olabilir. Bu nedenle, eğer üzerinde evcil hayvan tüyü, tiftik gibi zor temizlenen maddeler varsa, temizlemeye başlamadan önce tüy toplayan bir roll-on kullanarak kirlerden arındırabilirsiniz.

Bavulunuzun tekerleklerini, fermuarlarını ve diğer bölümlerini ılık sabunlu su ve bez kullanarak temizleyebilirsiniz. Kiri, çamuru veya diğer kalıntıları temizlemek için tekerlekleri tamamen döndürdüğünüzden emin olun. Suyun zarar vermemesi için temizlikten sonra hemen kurulayın.

Temizlik tamamen bittiğinde bavulunuzu tekrardan açık havada bekletin. Cepleri ve diğer depolama alanlarının fermuarlarını da açmayı unutmayın.
 

Kaynak: Milliyet Emlak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.