Tatlı Krizi Nasıl Engellenir?

Tatlı Krizi Nasıl Engellenir?

Tatlı krizlerini önlemenin 6 etkili yolu

Aslında beslenme düzeninizde yapacağınız birkaç küçük değişiklikle tatlı krizlerine yakalanmamanız mümkün. Nasıl mı?

Tatlı yerine ekşiye yönelin

Şeker, vücudumuzun tükettikçe daha da fazla istediği bir besin; dolayısıyla şeker tüketimi tatlı krizlerinin ardı arkasının kesilmemesinin nedeni olabilir. Tatlı krizleriyle baş edebilmek için şekerli gıdaları yavaş yavaş beslenme düzeninizden çıkararak ekşi tatlara yönelmeye özen gösterin. Böylelikle hem tatlı krizlerini azaltabilir, hem de sindirim sisteminizi destekleyen probiyotik alımını arttırabilirsiniz.

Farklı tatlar deneyin

Karnınız acıktığında ya da canınız atıştırmalık bir şeyler istediğinde, yeme isteğinizi arttıran şekerli gıdalardansa tuzlu ya da baharatlı gıdalara yönelmeyi deneyin. Örneğin kuru yemişler, açlığınızı bastırmak için yapabileceğiniz sağlıklı tercihlerden biridir.

Lif tüketimini arttırın

Lifli gıdalar, daha az kaloriyle daha tok kalmanızı sağladıkları gibi, kan şekeri seviyesini de düzenlediğinden tatlı krizlerini azaltır. Beslenme düzeninize günlük olarak ekleyeceğiniz 50 gram lif ile vücudunuzun şeker isteğini de körükleyebilirsiniz. Dilerseniz 1 kaşık taze çekilmiş keten tohumunu bir bardak suyla birlikte öğünlerden önce tüketerek kan şekerini dengeleyebilir ve daha az yemenizi sağlayabilirsiniz.

İçeceklerinize tarçın ekleyin

Tarçın, midenizin boşalmasını yavaşlatır ve daha hızlı doymanız yardımcı olur. Günde 1 çay kaşığı ya da 1 çubuk tarçını çayınıza ya da kahvenize ekleyerek daha uzun süre tok kalabilir ve tatlı krizlerini azaltabilirsiniz.

Bol su tüketin

Gün içerisinde düzenli olarak su içmek, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olan en sağlıklı yöntemlerden biri. Canınız her tatlı istediğinde su içerek özellikle gece bastıran tatlı krizlerini azaltabilirsiniz.

Glütaminle tanışın

Kan şekerini dengeleyen bir aminoasit olan glütamin, şeker ihtiyacının azalmasına da yardımcı olur. Bağırsaklarınız için de faydalı bir besin takviyesi olan glütamini kapsül halinde alabilir ya da toz halinde suya karıştırarak tüketebilirsiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.