Tavlanın şampiyonu İzmir'den çıktı

Tavlanın şampiyonu İzmir'den çıktı

FM Team tarafından Kıbrıs’ta düzenlenen uluslararası tavla turnuvasının şampiyonun İzmir’den çıktı. İzmirli Ercan Güleç, rakiplerini yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

 

Kıbrıs, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel tavla oyuncularının katıldığı Uluslararası Tavla Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. FM Team tarafından düzenlenen tavla turnuvası 3 gün sürdü. Profesyonel tavla oyuncuları, üç gün boyunca birbirleriyle tekli ve eşli olarak tavla karşılaşmaları yaptılar.

Üç günün sonunda, tavla turnuvasının ilk beşe girenleri, çiftlerde şampiyon olanları, özel oyunlarda birinci olanları ortaya çıktı. Günün sonunda, turnuvanın son gecesi yapıldı ve tavla şampiyonlarına ödülleri verildi.

Kıbrıs Uluslararası Tavla Turnuvası’nın şampiyonu ise İzmir’den yarışmaya katılan Ercan Güleç oldu. İzmir’in tanınmış kuyumcularından olan Ercan Güleç, katıldığı tavla müsabakalarının tamamını kazanarak, birinciliği elde edip, büyük ödülü aldı.

Türkiye Tavla Birliği Başkanı Fuat Erdağ, ödül alanlara ödüllerini tek tek verdi. Başkan Erdağ, güzel bir organizasyona imza attıklarını, bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ettiği kısa konuşmasında, şampiyonların hak ederek birincilik aldıklarını ve tebrik ettiğini belirtti.

Profesyonel tavla oyununun dünya çapında kabul gören oyunlardan olduğunu, kurallarının uluslararası kabul edilen bir oyun olduğunu, oyunun denetim ve gözetiminin ise bütün teknolojik araçların kullanımıyla tam anlamıyla sağlandığını belirten Türkiye Tavla Birliği Başkanı Fuat Erdağ, “ Türkiye’nin de bu anlamda klasman gurubunda yer aldığını, iyi Türk oyuncuları olduğunu, dünya çapında oyunculara sahip” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.