Tavuğu kızartmadan önce mutlaka bunu yapın!

Tavuğu kızartmadan önce mutlaka bunu yapın!

Kızarmış tavuk, tadıyla, kokusuyla, çıtır çıtırlığıyla hiç doymak istemediğimiz bir lezzet olarak sofralarımızı süslüyor...

Evinizde hazırlayacağınız kızarmış tavuklarınız tüm çabalarınıza rağmen istediğiniz gibi güzel olmuyorsa, üzülmeyin. Bu işin de bir püf noktası var. İşte dışı gevrek içi sulu sulu enfes tavuk kızartmasının püf noktaları...

Kızarmış tavuk pişirmenin püf noktaları
 

Kızarmış tavuklar kadar harika olan bir şey daha varsa o da kızarmış tavukların harika çıtırlıkta ve sululukta pişmesidir. Evde kızarmış tavuklarınızı hazırlarken dikkat edeceğiniz bir kaç husus sayesinde tavuklarınızın nar gibi kızarıp o hayalizdeki kıvama ulaşması mümkün.


İşte kızarmış tavuk için gerekli tüm püf noktalar... 
 

Buzdolabından çıkarır çıkarmaz tavukları pişirmeye başlamayın

Tavuğunuzu pişirmeden önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için en az 30 dakika bekletmelisiniz. Soğuk tavuklar tencere içerisine hemen girerse, kızartma yağının ısısını düşürür. Bu yüzden de tavuklarınız eşit bir şekilde pişmez. 


İyice kurulayın

Önemsiz gibi görünen basit bir işlem gibi dursa da, tavuklarınızı havlu kağıt vb. bir şey ile kurulamak, unlanma işleminde tavuklarınızın  üzerinde oluşacak topaklanmaları önler. 


Tuzlu suda bekletin

Kızarmış gevrek tavuklardan isterken, kuru tatsız tavuklar elde etmek istemezsiniz öyle değil mi? Bunun için, tavuklarınızı tuzlu suda beklettiğinizden emin olun. Bu, herhangi bir eti lezzetli hale getirmenin etkili bir yoldur. Tuzlu suda bekletme işlemi vakit alacağı için bu işlemden vazgeçmek isteyebilirsiniz; ama etinizin lezzetine kavuştuktan sonra buna değer olduğunu göreceksiniz. 
 

Çok fazla una bulamayın

Kızarmış tavukların en sevilen özelliklerinden biri, dışlarının kıtır kıtır olmasıdır. Eğer, tavuklarınızı çok fazla una bularsanız, tavuklarınız, kızartma işlemi sırasında fazlasıyla yağ çekerek çıtırlığını kaybedecektir. 
 

Tavuklarınızı büyük bir tencere içerisinde pişirmenize gerek yok

Tavuklarınızı pişirmek için içi yağ dolu bir tencere aklınıza geliyorsa, buna gerek olmadığını söyleyelim. Eğer büyük bir kalabalığa servise hazırlanmıyorsanız, tavuklarınızı büyük bir tencerede kızartmanıza da aslında gerek yok. 


Kızartma için doğru yağ tercihinde bulunun

Rafine edilmiş yağlar, kızartma için ideal yağlardır. Susam, kanola ve yer fıstığı yağları kızartma için en uygun yağlardır. 
 

Kızartma için uygun sıcaklığı kullanın 

Tavukları yanlış sıcaklıkta kızartmak, kızaran yağların üzerinize ve etrafa saçılmaya başlamasıyla tehlikeli hale gelir. Kızartılmış tavuklar için en uygun sıcaklık 300 ile 325 °F arasındadır. Bu ısıda tavuğun dışı yanmadan çıtır çıtır olurken, içi de lezzetli bir şekilde bütünüyle pişer. Bu pişirme derecesini tutturduğunuzdan emin olmak için yemek pişirme termometresi kullanabilirsiniz. 


Pişirme sırasında kapağını açık tutmayın


Kızartma sırasında tencerenizin veya tavanızın üstünü kapakla kapatırsanız, sıcaklığı muhafaza ederek, gevrekleşmiş tavuklar elde edersiniz. 
 

Tavuk parçaları arasında yer bırakın

Güzel pişirmenin anahtarlarından biri de, aşırı kalabalık bir tavada kızartma yapmaktan kaçınmaktır.
 

Kızarmış tavukların yağlarını kağıt havlu ile almayın

Kağıt havlularla, kızarmış tavuklarınızın fazla yağlarını almayı düşünebilirsiniz; ancak bu kızarmış tavuklarınıza zarar verebilir. Kızarmış tavukların yağını akıtmanın en iyi yolu, onları bir pişirme teli üzerine koymaktır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.