Tayland’da Gezilecek En Güzel Ve En Popüler Yerler

Tayland’da Gezilecek En Güzel Ve En Popüler Yerler

Tayland, hem doğa hem yemek hem de eğlence severler için eşsiz bir deneyim sunuyor.

Bangkok'un kaotik cazibesi, destansı tropik ormanlar, dünyanın en iyi sokak yemeklerinden bazıları ve sonsuza kadar sürecek gibi görünen palmiyelerle kaplı plajlarıyla ünlü Tayland, hem doğa hem yemek hem de eğlence severler için eşsiz bir deneyim sunuyor.

Tayland, sizi bir ilgi noktasından diğerine hızlı ve etkili bir şekilde götürebilecek iyi bağlantılara sahip trenlere ve uygun fiyatlı havayollarına ev sahipliği yapmaktadır. Bir sonraki tropik tatilinizde gidilecek yerleri ve yapılacak şeyleri araştırıyorsanız, Tayland'da ziyaret edilecek en iyi yerler listemize göz atın. İşte Tayland gezilecek yerler listesinde olması gereken en önemli şehirler, adalar ve turistik yerler;

bangkok.jpg

Bangkok

Tayland'ın başkenti, sekiz milyondan fazla insanın yaşadığı hızlı ve hareketli bir şehirdir. Kozmopolit hissi ve canlı sokak yaşamıyla tanınan Bangkok, aynı zamanda ülkenin en iyi tapınaklarına ve saraylarına açılan harika bir giriş kapısıdır. Bangkok'un gökdelenleri arasında yürürken bunu unutmak kolay olsa da, şehrin kalbi su üzerindedir; mahalleler boyunca ağ oluşturan birçok kanal ve uzun kuyruklu bir tekne turuyla gezebileceğiniz canlı Chao Phraya Nehri Bangkok’tayken deneyimlemeniz gereken yerlerden biri.

Alışveriş havasında olanlar için Bangkok, son derece lüks Siam Paragon ve seyahatten ilham alan Terminal21 gibi birçok alışveriş merkezinin yanı sıra bir dizi geleneksel yüzen pazara da ev sahipliği yapmaktadır. Daha eşsiz bir deneyim için, dünyanın en büyük açık hava pazarlarından biri olan ve 8000'den fazla tezgahtan oluşan bir labirent olan Chatuchak Pazarı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Bangkok'ta yapılacakların başında Wat Phra Kaew (Zümrüt Buda Tapınağı), Kraliyet Resepsiyon Salonları ve 46 metre uzunluğunda uzanmış bir tapınağın bulunduğu Wat Pho'nun da bulunduğu binalardan oluşan Büyük Saray yer alıyor. Buda altın varakla kaplı. Chao Phraya Nehri'nin karşısında, bir başka çarpıcı yapı olan Wat Arun'u veya Şafak Tapınağı'nı bulacaksınız.

Şehrin göbeğinde yer alan Lumpini Park, Bangkok'un beton ormanının içinde yeşil bir vaha gibi uzanıyor. Ziyaretçiler tarafından sıklıkla gözden kaçırılan park, gölün yakınında (öğleden sonra kürek çekmek için tekne kiralayabileceğiniz) Thai Chi uygulayan yaşlılardan devasa su izleme kertenkelelerine kadar yerel yaşamı görmek için harika bir yerdir.

Tayland'ın en iyi sokak yemeklerini de Bangkok'ta bulabilirsiniz. Herhangi bir ara sokakta yürüyün ve leziz yerel lezzetler sunan satıcıları bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Khaosan Yolu ve Çin Mahallesi gibi bölgeler başlamak için harika yerlerdir. Daha detaylı Bangkok gezilecek yerler yazısı için gezilecekyerler-listesi.com’u inceleyebilirsiniz.

chiangmai-001.jpg

Chiang Mai

Puslu, ormanlık dağlarla örtülü Chiang Mai, ülkenin farklı bir yanını görmek isteyen gezginler için Tayland'ın en iyi destinasyonlarından biridir: antik yapılar, kalın tropikal yağmur ormanları ve tepe yürüyüşleriyle dolu bir şehir. Chiang Mai'nin vahşi tarafını görmenin iyi bir yolu, Himalaya sıradağlarının bir parçası olan ve uzak köylere ve muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan Doi Inthanon Ulusal Parkı'na gitmektir.

Chiang Mai, ünlü Doi Suthep (şehir merkezinin etkileyici manzarasına sahip favori bir seyir noktası), Wat Phra Singh ve Wat Phra That Doi Suthep dahil olmak üzere Tayland'daki diğer şehirlerden daha aktif Budist tapınaklarına ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin hemen dışında Meo Tepesi kabilesi ve Karen kabilesi de dahil olmak üzere çok sayıda tepe kabilesi bulacaksınız. Organize turlar sizi oraya, onların tarihleri ve yaşam tarzları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kabile üyelerinin kendilerini geçindirmek için sattıkları el sanatları satın almak için götürebilir.

Chiang Mai'nin tarihi Eski Şehri, hendek kalıntıları olan kanallarla çevrelenmiştir ve çevresinde eski şehir duvarının bazı bölümleri görülebilmektedir. Eski Şehir'de Chiang Mai'nin en eski tapınaklarından bazıları, en havalı restoranları ve en iyi otelleri bulunmaktadır. Eski Kent'in yakınında düzinelerce alışveriş ve yemek tezgahına ev sahipliği yapan ünlü Chiang Mai Gece Pazarı da bulunmaktadır.

koh.jpg

Koh Samui

Koh Samui, Tayland Körfezi'nde yer almaktadır.

Phuket'ten sonra ikinci büyük adadır. Koh Samui, bütün gece parti yapmak için mükemmel bir yer!

Gün boyunca, günübirlik bir geziyle keşfedebileceğiniz 2 önemli turistik mekan olan Büyük Buda Tapınağı ve Na Muang şelalesini kaçırmamalısınız.

Koh Samui, plajların, 5 yıldızlı otellerin ve lüks spa'ların keyfini çıkarmak için gelen zengin bir müşteri kitlesinin ilgisini çekmektedir.

phuket.jpg

Phuket

Tayland'ın güneybatısındaki Phuket adasını ziyaret eden gezginleri saf beyaz kumlar, deniz mavisi sular ve kireçtaşı kayalıkları bekliyor. Andaman Denizi ile çevrili ve Bangkok'tan uçakla yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan bu ada, konaklamadan spa uygulamalarına ve tekne turlarına kadar her şey için nispeten düşük bir fiyat etiketi ile gelen küçük bir cennet parçasıdır. Ancak tropik çekiciliğinin yanı sıra Phuket, leziz mutfağını (örneğin: limon otu, misket limonu yaprakları, kırmızı biber) ve egemen dini Budizm'den büyük ölçüde etkilenen zengin kültürünü deneyimlemek isteyen gezginleri cezbetmektedir.

Adanın plajları ve turizm işletmecileri, batı kıyısını vuran ve trajik bir şekilde binlerce cana mal olan 2004 tsunamisinden sonra toparlanmış olsa da, bölgenin bir kez daha tehdit altına girmesi halinde, anıtlarla ve daha iyi bir uyarı sistemiyle geçmişi hatırlıyor.

krabi.jpg

Krabi

Krabi, Andaman Denizi'nin diğer tarafında, Phuket'in önünde yer almaktadır.

Krabi'nin şöhret iddiası, kıyı şeridini çevreleyen karst oluşumlarıdır, çünkü bunlar, manzaranın muhteşem güzelliğine büyük katkıda bulunmaktadır.

Krabi, Tayland'da yapılacak şeyler:

Kaplan Mağarası Tapınağı veya Wat Tham Suea: Zirveye ulaşmak için 1.237 basamağı tırmanın ve bölgenin muhteşem manzarasının keyfini çıkarın.

Khao Kanab Nan: Yengeç pençesi şeklindeki bu karstik kayalar kasabanın amblemidir.

Wat Kaew, Krabi Kasabasında bulunan beyaz bir tapınak.

Adalara günübirlik gezi – En popüler olanı 4 ada turudur: Kaplumbağa Adası, Tavuk Adası, Tup Adası ve Mor Adası.

Yerel mutfağı keşfetmek için Gece Pazarı.

kanchanaburi.jpg

Kanchanaburi

Kanchanaburi, İkinci Dünya Savaşı'yla olan karanlık bağlantısıyla, özellikle de Kwai Nehri üzerindeki köprünün inşasıyla tanınır. "Ölüm Demiryolu"nun bir parçası olmasıyla nam salmış olan köprü, Tayland'ı Burma'ya (Myanmar) bağlamayı amaçlayan hattın bir parçasıydı ve Müttefik savaş esirleri tarafından sağlanan zorunlu çalıştırma kullanılarak inşa edilmişti.

Demiryolunun inşası sırasında aralarında birçok İngiliz askerinin de bulunduğu 16.000'den fazla savaş esiri öldü. Kraliyet Hava Kuvvetleri, savaş sırasında köprüyü bombaladı ve büyük ölçüde hasar gördü; ancak köprü hızla yeniden inşa edildi ve bugün hala ayakta. Ancak demiryolu hattının çoğu sonunda terk edildi veya tamamlanmadı.

Günümüzde köprünün yan tarafındaki dar platformlarda yürümek veya bir taraftan diğer tarafa kısa bir trene binmek mümkün. Yakındaki Kanchanaburi Savaş Mezarlığı, burada ölen birçok savaş esirinin son dinlenme yeridir; Tayland-Burma Demiryolu Merkezi ise demiryolu inşaatının ve bu uğurda hayatını kaybeden adamların öyküsünü interaktif ekranlar ve videolar kullanarak anlatıyor.

chiang-001.jpg

Chiang Rai

Tayland'ın en kuzeydeki şehri Chiang Rai, Tayland, Laos ve Myanmar sınırlarını içeren Altın Üçgen'i keşfetmek için gidilecek yer. Herkes için bir şeyler sunan hareketli bir kasaba olan Chiang Rai, genellikle çevredeki bölgeyi keşfetmek için bir üs olarak kullanılıyor. Paket turistlerin çoğunun günübirlik gezilere çıktığı gün boyunca kasabanın kendisi sessizdir, ancak geceleri neon ışıkları yanıp söner ve hediyelik eşya tezgahları ve restoranlar harekete geçer.

Şehir aynı zamanda yerel mirası, kültürü ve sanatı sergileyen birkaç müzeye de ev sahipliği yapıyor. Güzel yeşil alanları, ağaçları ve çiçekleri ile Saun Mai Ngam Park, dinlenmek veya yıl sonunda bir çiçek festivaline katılmak için güzel bir yerdir. Pazarlar ve gece pazarı yiyecek, el sanatları, hediyelik eşyalar ve ücretsiz kültürel gösteriler sunar. Chiang Rai Plajı piknik yapmak ve nehirde tekne gezileri yapmak için popülerdir.

Chiang Rai'nin dışında, Siam Kapısı, Laos sınırında ziyaretçilerin güzel manzaraların keyfini çıkarabileceği özel bir yerdir. Namtok Khun Kon Orman Parkı, doğa yürüyüşleri ve güzel şelaleler sunmaktadır. Lion Hill Mağarası, pitoresk manzaralar, yürüyüş parkurları ve piknik alanlarıyla çevrili ilginç bir mağaradır. Chiang Rai'den faaliyet gösteren çeşitli tur şirketleri, turistleri yakındaki tepe kabilelerine kültür ve geleneklerini deneyimlemeleri için yönlendiriyor.

khaosoknationalpark.jpg

Khao Sok National Park

Kendinizi açık havada yaşayan biri olarak görmeseniz bile, Khao Sok Milli Parkı'na yapılacak bir gezi kesinlikle nefesinizi kesecektir. Kireçtaşı kayalıklarına, büyüleyici şelalelere ve dünyanın en eski yaprak dökmeyen yağmur ormanına ev sahipliği yapan Khao Sok, inanılmaz derecede biyolojik çeşitliliğe sahip bir bölgedir. Burada yaklaşık 200 çeşit bitki örtüsü ve kaplanlar, filler ve Güney domuz kuyruklu makakları (maymunlar) dahil birçok farklı hayvan türünü bulacaksınız. Park yıl boyunca çok fazla yağış alıyor, bu nedenle kuru kalma şansını en iyi şekilde artırmak için ziyaretinizi Aralık'tan Nisan'a kadar süren kurak mevsimde zamanlayın.

Yüksek kireçtaşı dağları ve yemyeşil tropik ormanlarla çevrili Khao Sok Milli Parkı, Tayland'ın en muhteşem manzaralarından bazılarını barındırıyor. Tarihi 160 milyon yıl öncesine dayanıyor ve Khao Sok Milli Parkı'nı Amazon yağmur ormanlarından çok daha yaşlı kılıyor.

Parkın kalbinde, yüzen sal evler ve renkli uzun kuyruklu teknelerle noktalı, ışıltılı turkuaz bir göl olan Cheow Lan yer alıyor. En önemlisi, milli park aynı zamanda Güney Tayland'ın en büyük bakir yağmur ormanlarına da ev sahipliği yapıyor. Ormanı keşfeden ziyaretçiler basamaklı şelaleler, gizli mağaralar ve yabani meyve ağaçlarıyla dolu korularla karşılaşacak. Mevcut diğer aktiviteler arasında Şok Nehri'nde ziplining, kano ve tubing yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.