TBMM Başkanı Şentop'tan İtalya'ya sert tepki!

TBMM Başkanı Şentop'tan İtalya'ya sert tepki!

İtalya Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili kararına tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İtalya Temsilciler Meclisi tarihi ve hukuku istismar etmiştir" ifadelerini kullandı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İtalya Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili kararına ilişkin, İtalya'ya sert tepki gösterdi. 

Şentop,  "İtalya Temsilciler Meclisi kendini uluslararası mahkemelerin yerine ikame ederek soykırım gibi uluslararası hukukta açıkça tanımlanmış spesifik bir suç hakkında hüküm vermeye kalkmış, tarihi ve hukuku istismar etmiştir. İtalya'ya 2. Dünya savaşındaki rolünü hatırlatmak isteriz." şeklinde açıklamada bulundu.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ

Şentop ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 24 Nisan'ı anma günü olarak ilan etmesine de tepki göstererek, "Türkiye her zaman ittifaklarına sadık dostlarına karşı güvenilir bir ülkedir.  Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 24 Nisan'ı 'anma' günü ilan etmesi, siyasi kaygılarla gündeme getirildiği aşikar olan, devlet ciddiyetinden uzak bu girişim asılsız ve hukuki dayanağı olmayan bir iddia aracılığıyla tarihin siyasallaştırılmasından başka bir amaca hizmet etmemektedir." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.