TBMM Başkanı'ndan Kur'an yakılmasına sert tepki

TBMM Başkanı'ndan Kur'an yakılmasına sert tepki

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi grup üyeleri tarafından Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu'da STK temsilcileri ve iş insanları ile birlikte düzenlenen toplantıda konuştu. Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe belediye başkanları, iş insanları ve STK temsilcilerinin bulunduğu toplantıda, görüş alışverişinde bulunuldu.

aw940737-05.jpg

“ÖZELLİKLE BATI DÜNYASINDA İSLAM DÜŞMANLIĞININ ARTIK MAKSİMUM SEVİYEYE YÜKSELDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Toplantı öncesi konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığa dikkat çekti. Kurtulmuş, “Avrupa’da, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması, Kur’an-ı Kerim’in yeni bir olay olarak ayaklar altına alınması hadisesi ile karşılaşıldı. Bu hadiselerin, bu gösterilerin çoğunun Türk Büyükelçiliği karşısında yapılması da tesadüf değildir. Bu anlamda maalesef Avrupa’da dünyanın birçok yerinde özellikle batı dünyasında İslam düşmanlığının artık maksimum seviyeye yükseldiğini biliyoruz. Ve maalesef ağızlarını açtıklarında demokrasiden bahsedenler, hak ve özgürlüklerden bahsedenler yaklaşık 2 milyar Müslümanın en temel haklarından birisi olan kendi inançlarına saygı duyulması hakkını da es geçmektedirler" diye konuştu.

"İNSANLIK SUÇUDUR"

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyada hiçbir kimsenin, herhangi bir din mensubunun kutsalına hakaret etmesi asla kabul edilemez. Kim hangi din ve inanç mensubunun hangi kutsalına hakaret ediyorsa, doğrudan doğruya abartısız bir şekilde insanlık suçudur. Bu suça ortak olanlar ve seyredenler, İslam düşmanlığının Avrupa’da yeni bir siyasi dalga olarak yükselmesine seyirci kalanlar aslında kendi sonlarını hazırladıklarının da farkında değillerdir. Avrupa kendi değerleri etrafında inançlara saygı, çok seslilik birbirine karşı müsamahalı olma gibi temel topluluk etrafında toplanmış bir siyasal topluluk olduğunu iddia ediyor. İşte bu tür girişimler esas itibariyle Avrupa’nın kök değerlerini ortadan kaldırmaktadır. Biz Müslümanlara bir şey olmaz, 2 milyar Müslüman Allah’ın izni ile her yerde kendi inancına sonuna kadar sahip çıkmasını bilir ama bu gördüğümüz manzara Avrupa’nın içten içe çürüdüğünün, içten içe çöktüğünün ve Avrupa’nın makul, mühtedi, geniş siyaset akımlarının bir avuç zibidi, faşist İslam düşmanının eline esir ve oyuncak olduğunun göstergesidir."

“AVRUPA BU MESELEYİ FİL İZLER GİBİ SEYRETMEMELİDİR”

"Uyarıyoruz, Avrupalılar bu meseleyi film seyreder gibi izlememeliler" diyen Kurtulmuş, "Ben Avrupa’da İslam düşmanlığına karşı demokrat olan hakları ortak olmaya, birlik olmaya ve bu barbarlığa karşı ses çıkartmaya davet ediyorum. Avrupa’nın ve batının dünyanın 4 bir yanındaki siyasi yöneticileri, bunu sadece kendi içinizdeki bir mesele olarak görmeyin. Bunu gerçekten Avrupa siyasetine büyük zararlar verecek, Avrupa’nın Müslüman dostları ile arasına mesafe koyabilecek aynı zamanda da siyasi bir mekanizma olduğunun farkına varsınlar. Kur’an-ı Kerim’i yakarak Müslümanlara hakaret etiğini zanneden faşist, insanlıktan arınmış olan insanların sadece ortak 3-5 kişiden ibaret olduğunu sanmayın. Kim bilir onların arkasında hangi siyaset güçleri var ve onlar niçin bunları ortaya çıkartarak Müslüman dünyasına saldırganlığın kapılarını açıyorlar? Burada Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bu oyun karşısında da sesimizi sonuna kadar yükseltiyor ve İslam’a ve Müslümanların değerlerine karşı yapılan bu saldırıları şiddetle lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.