TBMM Genel Kurulu toplandı!  Libya tezkeresi...

TBMM Genel Kurulu toplandı! Libya tezkeresi...

Türkiye, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Libya'ya asker gönderme konusu için mecliste olağanüstü toplantı gerçekleştiriliyor.

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve diğer ülkeler arasında karşılıklı stratejik adımlar atılmaya devam edilirken Türkiye ile ortak mutabakat anlaşması imzalayan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı Hafter güçleri saldırılarını sürdürüyor. meşru hükümetin isteği üzerine Türkiye Libya'ya asker gönderme tezkeresi hakkında mecliste toplanarak karar veriyor. 

TARİHİ GÖRÜŞME BAŞLADI

TBMM Genel Kurulu Libya'ya asker gönderme tezkeresini görüşmek için olağanüstü toplandı. Tezkereye destek veren MHP Lideri Devlet Bahçeli de görüşmeleri için Genel Kurul'a ilk gelenlerden oldu.

CHP İTİRAZ ETTİ

(14:35) CHP'li Özgür Özel, görüşmelar öncesinde bir itirazını kayda geçirdi. Özel, ara verme ve tatilde TBMM Başkanın Meclisi olağanüstü toplantıya çağırma yetkisi olduğunu, oysa çalışmama kararı alındığını bu nedenle TBMM Başkanın toplantı çağrısının yasalara aykırı olduğunu söyledi.CHP'den ilk itiraz geldi

(14:23) Genel Kurul'da oylamaya sunulacak tezkere okundu, ardından konuyla ilgili konuşmalara geçildi.

(14:00) TBMM Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek üzere Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Genel Kurul çalışmalarına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (sağda) de katıldı.

TEZKERE SÜRESİ 1 YIL

Tezkere ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu ülkede bulunması için 1 yıl süreyle izin isteniyor.  AK Parti adına Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, MHP'den de Grup Başkanvekili Erkan Akçay söz alacak.

TEZKERENİN GEÇMESİ İÇİN SALT ÇOĞUNLUK GEREKİYOR

Konuşmaların ardından Libya tezkeresi oylanacak. Tezkerenin Meclis'ten geçebilmesi için, oturuma katılan milletvekillerinin salt çoğunluğunun evet oyu kullanması gerekiyor. MHP tezkereye tam destek veriyor. CHP ve HDP ise hayır oyu kullanacak. Saadet Partisi'nin 2 milletvekilinin de "evet" oyu kullanacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.