TBMM’de ‘limon’ tartışması

TBMM’de ‘limon’ tartışması

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021 yılına ait bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile Bakan Bekir Pakdemirli’nin ‘limon tartışmasına’ sahne oldu. 

CHP Grubu adına söz alan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım Bakanlığı’nın ithalatçı ve yabancı çiftçiyi zengin etme anlayışından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Kürsüye fasulye, nohut ve patatesle çıkan Gürer, bu ürünlerle birlikte pek çok ürünün ithal edildiğini, tarlada ucuz fiyatla satılırken, marketlerde astronomik fiyatlarla tüketiciye ulaştırıldığını anlattı.

EY ÖMER FETHİ HABERİN VAR MI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise kürsüye çıktığında Bakanlığının faaliyetlerini anlatırken, sözü limon ihracatına getirdi ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i işaret ederek, “Limonla ilgili dünyada ihracatta 3'üncüyüz ey, Ömer Fethi, haberin var mı, dünyada 3'üncüyüz” ifadesini kullandı.

LİMONDAN HİÇ BAHSETMEYEN GÜRER ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ 

Bakan Pakdemirli’den önce yaptığı konuşmasında limondan bahsetmeyen ve hatta kürsüye de fasulye, nohut ve patatesle çıkan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Pakdemirli’nin kendisine hitaben kullandığı bu sözler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 

BEN LİMON DEMEDİM; FASULYE, NOHUT, PATATES DEDİM 

Yeniden söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sayın Bakan ‘Ey Ömer Fethi, limonda ihracatta dünya 3'üncüsüyüz’dediniz. Sayın Bakan, beni dinlemiş ama anlamamışsınız. Ben, mandalina, portakal, kayısı, fındık ihracatçısı olduğumuzu ama buğday, arpa, soya, pirinç, bitkisel ham yağ, bakliyatta dışa bağımlı olduğumuzu söyledim. Limonu değil, pirinci, mercimeği, bitkisel ham yağı, buğdayı on ayda ne kadar ithal ettiniz, onu anlatın. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak ne kadar buğday, mercimek çiftçiden aldınız, onu açıklayın” dedi.

LAFA LİMON SIKMAYIN 

CHP Niğde Milletvekili Gürer,  konuşmasını “Sayın Bakan, 2002 yılında çiftçi 1 ton buğday satınca 33 gram altın alıyordu, bu yıl 1 ton buğday satınca 3 gram altın alabiliyor. Bu ayıp da size yeter. Çiftçinin, besicinin canına okudunuz. Lafa limon sıkarak gerçeği örtemezsiniz” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.