TCDD, yataklı vagonları depremzedelere açtı

TCDD, yataklı vagonları depremzedelere açtı

TCDD tarafından Osmaniye Garı’na konuşlandırılan yataklı ve pulman vagonlarda bin 200 depremzede vatandaşa barınma imkanı sağlandı.

Osmaniye’yi de vuran iki depremin ardından çok sayıda ev ya enkaza dönüştü ya da ağır hasar aldı. Depremin hemen ardından kurulan çadır kentler, yurtlar ve kamu kurum ve kuruluşlarının tesislerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Osmaniye garına bin 200 kişilik yataklı ve pulman vagonlu trenini konuşlandırdı.

aw826454-02.jpg

Depremin ilk günü bölgeye gelen vagonlara yerleştirilen depremzedeler burada barınma, yeme, içme ve elektrik sorunu yaşamıyor. Gün içerisinde vagonlara gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı psikososyal destek ekipleri depremzedelerin tüm ihtiyaçları için tek tek ilgileniyor.

aw826454-03.jpg

Trende konaklayan depremzede Suna Orak, “Devlet bu treni gönderdi. Biz bu trenin içinde yatıp kalkıyoruz. Tren ne zaman giderse biz de o zaman evimize gideriz. Korkuyoruz, halen daha sallanıyor. Devletimiz de milletimiz de yemeğimizi veriyorlar. Ne mutlu bize. Sıcak yerde oturuyoruz” dedi.

aw826454-07.jpg

Mustafa Tazeoğlu, “Bir haftadır burada barınma ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Çok şükür canımızda bir şey yok ama enkaz altında ki insanlar için endişeleniyoruz. Diğer konuların zamanla çözüleceğini düşünüyorum. Yiyecek, içecek, ısınmak için battaniyemiz var. Burada bunlara çok şükür ihtiyacımız yok. Biz kendimizi idare edebiliyoruz. Yakınlarımızı bırakıp kurtarma faaliyetlerine çok fazla katkıda bulunamıyoruz. Allah enkaz altında olanlara yardım etsin. Bunu da millet olarak anlatacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.