TDED’ten görme engelli öğrencilere tablet ve beyaz baston

TDED’ten görme engelli öğrencilere tablet ve beyaz baston

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi Gençlik Komisyonu, Ayşe Hafsa Sultan Kız Kur'an kursu görme engelliler sınıfına Braille alfabeli tableti ve beyaz baston hediye etti.

 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi Gençlik Komisyonu, Ayşe Hafsa Sultan Kız Kur'an kursu görme engelliler sınıfına Braille alfabeli tableti ve beyaz baston hediye etti. Engelli sınıfında gerçekleşen dağıtımda, görme engelli öğrenciler tablet ve beyaz bastonlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken Kuran Kursu Öğretmeni Arife Batu TDED Manisa Şubesi Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a teşekkür ederek dağıtılan bu materyallere ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını ve dağıtılan alfabelerin öğrenciler için çok faydalı olacağını ifade etti.

Gerçekleşen faaliyetle ilgili açıklamada bulunan TDED Gençlik Komisyonu Başkanı Taner Adıgüzel ise, “Öğretmenimiz Arife hanım derneğimize ve bizlere ulaştı. Dernek binamızda öğrencilerin sorunlarını dinledik. Derneğimizin Manisa Şube Başkanı aynı zamanda Milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ’a ilettik. Sayın Milletvekilimiz görme engelliler için gerekli materyalleri temin edip ihtiyaç sahiplerine dağıtılması hususunda bizlere talimat verdi. Sayın Başkanımız ve Milletvekilimiz Selçuk Özdağ adına buradayız ve sizlere şahsının selamlarını getirdik. Arife hanım bugün bizi Sultan Camisinin külliyesindeki kursu gezdirip bize yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNU TÜM İNSANLIĞIN ORTAK SORUNUDUR

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise her an engelli vatandaşların ve ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarına vurgu yaparak toplum adına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydetti. Görme engelli vatandaşlara hayırseverlerin destekleriyle beyaz baston ve akülü araba teslimine devam ettiklerini vurgulayan Özdağ, “Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır. Engelliler ile ilgili politikalar; sadece engelli vatandaşların insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp, aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin çözümünü de kapsamalıdır” dedi.

TALEPLERE CEVAP VERMEK İNSANİ VE İMANİ BORCUMUZ

Her bireyin potansiyel birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Geçtiğimiz günler içerisinde Ayşe Hafsa Sultan Kız Kur'an kursu öğretmeni Arife Hanım sınıflarında öğrenimlerine devam eden görme engelli kardeşlerimiz için Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubemizden beyaz baston ve Braille alfabeli tablet talep etmişti. Arkadaşlarımızda Şube Başkanı ve Manisa Milletvekili olmam nedeniyle konuyu bana aktarmışlardı. Ben de derhal gerekenin yapılması hususunda Derneğimizin Gençlik Kolları Başkanı Taner Bey ile danışmanıma gerekli talimatı vermiştim. Onlarda gereğini yaparak görme engelli kardeşlerimizin öğrenimlerine devam etmeleri ve kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’i öğrenmeleri için ihtiyaç duydukları tabletleriyle beyaz bastonlarını takdim ettiler. Unutmamalıyız ki hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Engelli vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermek, bakmak aynı zamanda bizlerin insani ve imani borcu.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.