TDP'den tarım açıklaması! 'Alım garantisi vereceğiz!'

TDP'den tarım açıklaması! 'Alım garantisi vereceğiz!'

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Demir, tarım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

Mehmet Ali Demir gündeme dair açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sarıgül çiftçiye alım garantisi verileceğini tüm medyada dile getirdi. Daha sonra İktidar partisi bu projeden esinlenerek çiftçiden patates, soğanı alarak ihtiyaç sahiplerine ilettiler” dedi. 

TÜRKİYE’NİN 7 BÖLGESİNDE 13 TARIM ÜSSÜ KURACAĞIZ

Türkiye Değişim Partisi iktidarında Türkiye’nin 7 bölgesinde 13 tarım üssü kuracaklarını belirten Mehmet Ali Demir “ Tarım üstlerinde ziraat mühendislerinden oluşan yetkililer olacak. Tarım üssüne başvuran çiftçinin toprakları ziraat mühendisleri tarafından incelenecektir. İnceleme sonucunda doğru mahsulün ekilmesi sağlandıktan sonra çiftçiye ürün alım garantisi verilecektir. Ürün alım garantisi verilen çiftçiye gübre, mazot ve tohum hibe edilecek. Devletimize ait kullanılmayan arazilerin çok daha kolay kiralanmasının da önünün açılarak, çiftçi üreteceği ürünün tohumunu toprakla buluştururken, tarım üslerinde bulunan zirai ekipmanlardan planlama dahilin de (Biçerdöver, traktör ve iş Makinesi vb.) ücretsiz olarak faydalanabilecektir.

whatsapp-image-2021-04-27-at-00.12.58.jpeg

TARIM NE KADRA GÜÇLÜ OLURSA EKONOMİMİZDE O KADAR GÜÇLÜ OLACAKTIR 

Ülkede planlı tarım güçlendikçe ülke ekonomisinin de güçleneceğini belirten Demir “Türkiye’nin bereketli topraklarında üretilmeyen ürün kalmayacak. Çiftçiye ürünlerinden alım garantisi, tohum, gübre, zirai ekipman ve mazot desteği verilecek. Tarımda dışa bağlılık son bulacak.  “Güçlü Tarım Güçlü Türkiye” politikamızla kişi başına düşen GSYİH’da ülkemiz, avrupa ülkeleriyle yarışır duruma gelecek dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.