TDP'li Hüseyin Akgün'den kısa çalışma ödeneği açıklaması

TDP'li Hüseyin Akgün'den kısa çalışma ödeneği açıklaması

Pandemi döneminde vatandaşa destek olmak için başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği'nin sonlanmasıyla ilgili Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, ödeneğin yıl sonuna kadar uzatılması için çağrı yaptı. 

Akgün ödeneğin en az bu yılın sonuna kadar uygulanması gerektiğini belirterek "Şu an için Kısa Çalışma Ödeneği hem iş veren hem de işçi için tek geçim kaynağı" dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Kısa Çalışma Ödeneği’nin en az yıl sonuna kadar verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

unnamed-(3)-335.jpg

“EN AZ YIL SONUNA KADAR UYGULANMALI”

“Ramazan ayının başında böyle bir adım atmak, Ramazan ayında birçok ailenin gıda sıkıntısı, geçim sıkıntısı çekmesine sebep olacak. Kısa Çalışma Ödeneği’nin sonlanması ay içerisinde, esnafın kapanması ile birleştikten sonra yüzbinlerce insanın işten çıkarılmasına sebep olacak. Şu an için Kısa Çalışma Ödeneği hem iş veren hem de işçi için tek geçim kaynağı. Bu kaynağı kurutmayın. Türkiye’de sadece bu gelir ile karnını doyuran milyonlarca aile var. O nedenle Kısa Çalışma Ödeneği en az bu yılın sonuna kadar uygulanmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.