TDP'nin CHP’ye katılacağı tarih belli oldu

TDP'nin CHP’ye katılacağı tarih belli oldu

Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi’nin CHP’ye katılacağı olağanüstü kongrenin tarihi 23 Haziran olarak belirlendi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre CHP listelerinden Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün partisi Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) CHP’ye katılım süreci başladı. Edinilen bilgiye göre Sarıgül’ün partisi TDP 23 Haziran Cuma günü Ankara’da olağanüstü kongre yapacak. Bu kongrede parti kendini feshedecek ve CHP’ye katılma süreci tamamlanacak.

SARIGÜL NE DEMİŞTİ?

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz hafta TDP Parti Meclisi'nin toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün TDP için demokrasi adına, özgürlükler adına çok önemli bir gün" demiş ve sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Ülkemizin sıkıntıda olduğu bir dönemde parti çıkarlarını ve kişisel çıkarları gözetemeyiz. Kolay olan başkalarını suçlamaktır. TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edecektir. Biz bu çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Böyle mücadeleler sabır ister. Biz haklı mücadelemize devam edeceğiz."

aw909448-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.