TEB'den büyük adım!

TEB'den büyük adım!

TEB 20 milyon kişiyi finansal okuryazar yapmak için işbirliklerine imza atıyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi,  TEB Aile Akademisi ile kendi müşterileri olsun ya da olmasın herkese açık ve ücretsiz bütçe yönetimi, tasarruf, kredi ve kartların doğru kullanımı, yatırımların değerlendirilmesi ana başlıkları altında temel finansal okuryazarlık eğitimi verdiklerini belirterek, “Genel eğitim içeriğinin yanı sıra çocuklar, gençler, kadınlar ve emekliler için oluşturulmuş özel içeriklerimiz yer alıyor. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla TEB Aile Akademisi eğitimlerini 11,3 milyondan fazla kişiye ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde Türkiye geneline eğitimlerimizi yaymayı hedefliyoruz. 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 20 milyon bireye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesini hedefliyoruz” dedi.

UZMANLAR YETİŞİYOR 

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile hayata geçirdikleri “Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi”yle Halk Eğitim Merkezleri’nde kursiyerlere eğitim vereceklerini anlatan Mendi, projeyle 161 formatör 1000 öğretmen finansal okuryazarlık konusunda eğitmenlik sertifikası alıp uzman haline geleceklerini söyledi.

LİSELİLER DE EĞİTİLDİ

'Bütçemi Yönetebiliyorum' Projesi ile 3 yıl sonunda, 5 milyon kişiyi finansal okuryazar yapmayı hedeflediklerini kaydeden Mendi, Meslek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’yle yaptıkları protokolle de meslek teknik liselerinde 1.2 milyon öğrenciyi finansal okuryazar yapacaklarını ifade etti.

Toplumun her kesimine ulaşılıyor 

 

- MEB ve UNICEF işbirliği ile 11 milyon öğrencinin müfredatına girildi. 

- TEB Çocuk ile eğlenceli oyunlarla 1 milyon çocuğa tasarruf anlatıldı. 

- TEB Çocuk Tiyatrosu ile 30 bin çocuğa para, birikim ve tasarruf öğretildi. 

- TEB Aile Akademisi panayırı ile 1350 katılımcıya; kurum/ kuruluş, belediye ve üniversitelere verilen eğitimler sayesinde 210 binden fazla bireye ulaşıldı. 

- HBÖGM işbirliğiyle 3 yılda 5 milyon bireye ulaşılması planlanıyor 

- MTEGM işbirliğiyle 1,2 milyon öğrenciye ulaşılacak.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.