Tecavüzcü sokakta hak savunucusu hapiste!

Tecavüzcü sokakta hak savunucusu hapiste!

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy, İzmir'de bir köpeğe tecavüz eden şahsı ifşa ettiği gerekçesiyle cezaevinde tutulurken tecavüzcüye ceza uygulanmadı.

Geçtiğimiz haftalarda İzmir'de bir köpeğe tecavüz eden şahsı ifşa ettiği için Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy “kişisel verileri ele geçirme ve yayma” suçundan 1 Ağustos 2023 tarihinden bu yana Şakran cezaevinde tutuklu. Tecavüzcü ise sokaklarda.

Öte yandan 2021 yılında Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik ile “Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan veya tecavüz eden kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezası” maddesi değişikliği yapılmış, cezaların bu yönde verilmesi kararı çıkmıştı. Ancak çıkarılan maddenin tersine Ceza mahkemeleri Usulü Kanunu’na göre, bu suça yatarı olmayan ceza uygulanıyor.

Ersoy’un avukatı Bilge Berk hukuksal süreç ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Berk, 1 Ağustos 2023 tarihinde hayvan haklarını ihlal eden kişilerin görüntülerini paylaşması sebebi ile Şakran kapalı cezaevinde 1 ay kapalı kalmak üzere Ersoy’un hükümlü olduğunu, TCK 136. madde ile tahliye talebinde bulunduklarını ve sürecin devam ettiğini kaydetti. (Gazete Ege)

funda.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum