Tek 'tık'la kariyer

Tek 'tık'la kariyer

İzmir Ekonomi Üniversitesi, şirket temsilcileri ile 23 bin İEÜ mezununu tek ‘tık’la buluşturan Mezun Bilgi Sistemi’ne bin 100 firmayı dahil etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mezunlarına en iyi kariyer fırsatlarını sağlamak ve iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak hedefiyle kurduğu Mezun Bilgi Sistemi’ne bin 100 firmayı dahil etti. Şirket temsilcileri ile 23 bin İEÜ mezununu tek ‘tık’la buluşturan sistem, gençlere hayal ettikleri işe kavuşma fırsatı sağladı. Mezun Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptıran tüm firmaların, farklı alanlarda eğitim alan mezunlara ilişkin bilgi ve CV’lere kısa sürede ulaşabildiğini belirten İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Mezunlarımıza güveniyor, başarıyla bizleri gururlandıracaklarından şüphe duymuyoruz” dedi.

ieu.jpg

İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarını; ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren, sektörünün lider firmalarıyla bir araya getiren Mezun Bilgi Sistemi, 2017 yılında kuruldu. İzmir Ekonomili gençlere iş dünyasının kapılarını açan sistem, zaman içinde hızla geliştirilerek aynı anda binlerce işveren ve iş arayan kişiyi buluşturan dev bir dijital platform haline geldi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, akademik anlamda nitelikli eğitim vermenin yanı sıra öğrencileri iş dünyasıyla buluşturacak, onlara yeni kariyer fırsatları yaratacak adımlar atmayı da çok önemsediklerini ifade etti.

rektor-prof-dr-yusuf-hakan-abacioglu.jpg

"VERDİĞİMİZ EĞİTİME GÜVENİYORUZ"

Prof. Dr. Abacıoğlu, “Biz, üniversitemizde eğitim alan her gencimizi, ülkemizin geleceğine bırakacağımız çok değerli bir miras olarak görüyoruz. Mezunlarımıza inanıyor, verdiğimiz eğitime güveniyor ve İzmir Ekonomi Üniversitesi diplomasının gücünü biliyoruz. Yurt dışında kendi işini kuran ya da uluslararası şirketlerin gözdesi olan 500’ü aşkın mezunumuz var. Mezunlarımız, 76 ülkeye yayılmış durumda. Bu başarıların daim olması, bu gurur tablolarına yenilerinin eklenmesi için mezunlarımıza sunduğumuz imkan ve fırsatları geliştiriyoruz. Mezun Bilgi Sistemi de bunun en güzel örneklerinden biri. İş dünyasının son dönemde sıklıkla vurguladığı konu, ‘nitelikli iş gücüne’ olan ihtiyaç. Buna ek olarak, çağımızda yaşanan hızlı değişimle birlikte mesleklerin doğası da değişiyor. Biz de gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak dijital yetkinlikleri gençlerimize kazandırmak için çalışıyoruz. Sektör deneyimine sahip akademisyenlerden, çağın gereklerine uygun bir müfredatla eğitim alan mezunlarımız, iş dünyasının bu ihtiyacına cevap veren, geleceğin becerileri ile donatılmış bireyler olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu.

"FARKLI VE ÖZELİZ"

İEÜ Sektörel İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Burçin Önder ise, 98 bin üyeli İzmir Ticaret Odası’nın desteğiyle mezunlara ve öğrencilere yönelik yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Üniversitemizi farklı ve özel kılan nokta; birbirine güvenle ve sevgiyle sıkı sıkıya bağlı bir aile ortamının olmasıdır. Bunun bir gereği olarak da mezunlarımızın her daim yanındayız. Mezunlarımızın başarıları, onlarla sağladığımız etkili iletişim, bizlere hem güç katıyor hem motivasyon sağlıyor. Yapacağımız çalışmalarla mezunlarımızın hayat yolculuğuna ışık tutmaya devam edeceğiz” dedi. İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Özge Kulaçoğlu ise, “Mezun Bilgi Sitemi’ni kurduğumuzda en önemli kriterimiz, verimliliği en üst noktada tutmaktı. Kullanıcıların maksimum faydayı sağlamasını hedefledik ve bunu başardık. Mezunlarımızdan aldığımız olumlu dönüşler, ne kadar doğru ve gerekli bir sistem inşa ettiğimizi kanıtlıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.