TEKEL açılsın, şirketler kovulsun”

TEKEL açılsın, şirketler kovulsun”

SOL Parti’nin 8 Ekim’deki Uşak Üretici Mitingi için öncesi İzmir İl Örgütü, eski TEKEL binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, “TEKEL özelleştirilince tütün üretimi çok uluslu şirketlerin hâkimiyetine girdi. TEKEL açılsın, şirketler kovulsun” denildi.

09e6196c-6b0a-4ee8-9a48-70f84a6e6c84.jpg

SOL Parti’nin 8 Ekim günü saat 15.00'te Uşak Valilik Meydanı’nda gerçekleştireceği Üretici Mitingi için çalışmalar devam ediyor. SOL Parti İzmir İl Örgütü de miting öncesi kentte eski TEKEL binası önünde bir basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını okuyan Deniz Özçelik, “Tarım politikaları çiftçinin, halkın değil, piyasanın, tekellerin ihtiyacına göre belirleniyor. Tarım politikaları büyük toprak sahiplerini ve büyük şirketleri daha da büyütmek üzerine kurulu. Küçük çiftçiliği ve aile tarımını her geçen gün yok eden endüstriyel tarım politikaları, tarım arazilerini amaç dışı kullanıma, maden ve enerji şirketlerinin yağmasına açan politikalar üreticileri şirketlere bağımlı kılarken tarım alanlarını yok ediyor. TEKEL, TARİŞ, Et ve Balık. Kurumu, Yem Sanayi gibi üreticiyi destekleyen, üreticilerin güvencesi olan kamu kurumları özelleştirildi ya da işlevsiz hale getirildi. Piyasayla baş başa kaderine terk edilen çiftçiler, üreticiler yoksullaşıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.