Tekin: “Emekli olacağım anlamına gelmiyor”

Tekin: “Emekli olacağım anlamına gelmiyor”

Tekrar CHP Gaziemir İlçe Başkanlığına aday olmayan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, siyaset yapmak için illa ki bir makam olması gerekmediğini vurguladı.

CHP Genel Merkezi, olağan kurultay sürecini devam ederken, en hareketsiz ilçe olarak Gaziemir dikkat çekiyor.  2 dönemdir ilçe başkanlığı yapan Umut Tekin, 3’üncü dönem için aday olmayacağını dile getirmesinin ardından,  Gaziemir’de  başka bir hareketlilik yaşanmadı. 10 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi Gerçek Haberci olarak, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’le süreci konuştuk.  Siyaset yapmak için illa ki bir makam olması gerekmediğini ifaden eden Tekin, “İlçe başkanlığına devam etmeyeceğim diye de, emekli olacağım anlamına gelmiyor” şeklinde konuştu. 
 

“İSİMLER DEĞİŞTİĞİ İÇİN PARTİYE BİR ŞEY OLMAZ”
 

Gaziemir’de kimin aday çıkacağını beklediklerini dile getiren Tekin, “Aday çıkacak olan arkadaşımız, çıkıp açıklamasını yapacaktır, örgütler çıkaracaktır. Şu ana kadar bir aday yok. 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Bu dönemde aday olmayacağımı açıkladıktan sonra, her siyasetçiye söylendiği gibi, benimle de ilgili söylentiler oldu. ‘Yok, Belediye Başkanlığı hedefi var. Yok, milletvekilliği fikri var’ diye.  Doğaldır böyle söylentiler ama böyle bir hedefim ve talebim yok. Tam 6 yıldır ilçe başkanlığı yaptım. 2 dönem yapılıp, bırakılmalı diye düşünüyorum. Görevler değişmeleri. Seçilecek arkadaşımıza her türlü desteği sağlamamız gerekiyor. Bu iş devam eder, gider. İsimler değiştiği için partiye bir şey olmaz, kurum kalıcıdır” ifadelerine yer verdi. 
 

“ADAY ÇIKARTACAKSA, ÖRGÜT ÇIKARTACAK”
 

Ben şuanda hazırlaması gereken bir kongre olduğunu vurgulayan Tekin  “Sağlıklı bir şekilde götürülmesi için. Bunun çalışması içindeyim. Diğer kısımla ilgili de, benim bir aday çıkarma gibi bir niyetim yok. Aday çıkartacaksa, örgüt çıkartacak. Örgüt sahip çıkacak” dedi. 
 

“SİYASET YAPMAK İSTİYORSAN, YAPARSIN”
 

Başka görevlere mi talip olduğunuz için İlçe Başkanlığını bırakıyorsunuz diye sorduğumuzda Tekin, söyle cevap verdi: “Böyle bir alışkanlık mı oldu bilmiyorum ama illaki bir insanın siyaset yapması için ilçe koltuğunda ya da il koltuğunda oturması gerekmiyor. Siyaset yapmak istiyorsan, yaparsın. İlla bir makam gerekli değildir. İlçe başkanlığına devam etmeyeceğim diye de emekli olacağım anlamına gelmiyor. Siyaset yapıyoruz diye de bir makama aday olacağım anlamına da gelmiyor” 
 

“AMACIMIZ; CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMAK”
 

Son olarak Tekin, şunları söyledi: “2019 yılı, her yılı gibi önemli ama 2019 yılı, 3 seçimin birlikte yaşanacağı bir yıl olacak. Bu seçimlerden bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı seçimi. Belki de ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim olacak. Burada asıl amacımız; partinin birleşerek, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmadıktan sonra; kim milletvekilli olmuş, kim belediye başkanı olmuş tartışmasına girilmesinin bir anlamı kalır mı? Kalmaz.  O yüzden bizim amacımızın; Cumhurbaşkanlığı seçimi olması lazım. Ülkeyi tekrardan demokratik parlamenter sistem döndürmemiz lazım.  Tek adam rejiminden, bu noktaya döndürebilirsek,  hepimize yaşam hakkı var” diye belirtti. 

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.