TEKNOFEST’in içme suyu ve atıksu altyapısı tamamlandı

TEKNOFEST’in içme suyu ve atıksu altyapısı tamamlandı

Teknofest İzmir'de 5 gün boyunca ziyaretçilere hizmet verecek içme suyu ve atıksu altyapısı, İZSU Genel Müdürlüğü’nün titiz çalışmasıyla tamamlandı.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda düzenleniyor.

6-1.jpeg

İZSU Genel Müdürlüğü, alan içerisinde ziyaretçilere ve katılımcılara hizmet verecek yerleşim alanlarının İzmir Valiliği, Teknofest yetkilileri ve Hava Üssü Komutanlığı ile birlikte belirlenmesinin ardından saha çalışmalarına başladı. Yemekhane, temizlik alanları, tuvalet gibi altyapıya ihtiyacı olan alanlarda yürütülen çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlandı.

1-1.jpeg

Çalışmalar kapsamında, öncelikli olarak öğrencilerin ve görevlilerin yemekhane ihtiyacı ile temizlik alanlarının konuşlandığı bölgede, etkinlik alanı ve otopark alanında 900 metrelik kanalizasyon hattı ile 1400 metrelik içme suyu hatları oluşturuldu. Bölgede kanalizasyon sisteminin bağlanacağı bir altyapı olmaması nedeniyle alanda toplamda 6 fosseptik imalatı ve 3 çeşme imalatı da yapıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü, 5 gün sürecek etkinlik boyunca tüm altyapının işletiminden de sorumlu olacak. Festival boyunca yaşanabilecek sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için 6 vidanjör, 1 kombine kanal aracı, 1 kuka aracı, 1 su tankeri ve su pompaları hazır bulunacak. Alanda hizmet verecek kanal ve temiz su arıza ekipleri, olası arızalara anında müdahale edecek.

2-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.