TEKNOLOJİ AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR

TEKNOLOJİ AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR

"Yaşam boyu öğrenme” sloganıyla hareket eden Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, mesleki gelişim çalışmaları kapsamında Uluslararası Dijital Öğrenme Danışmanı David Miller'ı ağırladı.

En önemli 21. yüzyıl becerileri olarak yaratıcılık, eleştirel düşünme, işbirliği yapmak ve kişilerarası iletişim olduğunu vurgulayan Miller, “Teknolojinin bu becerileri geliştirici bir araç olarak kullanılması gerektiğinin altını çizmiştir. Uluslararası Dijital Öğrenme Danışmanı David Miller; “Öğretmenlerin derslerinde teknolojiyi öğrenmeyi destekleyen bir araç olarak kullanmasının önemine değinerek, teknolojinin bir amaç değil araç olduğu vurguladı.  
 
Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nda IT’nin eğitime entegrasyonu konusunda yapılan çalışmaları başarılı bulan David Miller, “Teknoloji tek başına hiçbir şeydir. Onu kullanabilme yeteneğine ve bilgisine sahip, teknolojiyi dersin tasarımına doğru şekilde entegre edebilen öğretmenlerle böyle bir entegrasyon süreci gerçekleşebilir” dedi.
 
“21. Yüzyılda Dijital Öğrenme Becerileri” başlıklı sunumunu SEV’lilerle paylaşan David Miller, Kuzey Amerika’da ve farklı ülkelerde 36 yıldır öğretmenlik yapmış ve son 10 yıldır Niagara İlçe Okul Kurulu ve Ontario Eğitim Bakanlığı’nda Bilgi ve İletişim Teknolojileri Danışmanı olarak görevini sürdürmekte.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.