Teknoloji devi Apple kullanıcı sayısını paylaştı

Teknoloji devi Apple kullanıcı sayısını paylaştı

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, ilk çeyrek sonuçlarını resmi olarak açıkladı. Gelirlerin yanı sıra, Apple ekosistemini kullanan kişi sayısı da açıklandı.

ABD’li şirketler bu hafta mali verilerini üst üste açıkladı. Teknoloji devi Apple da 31 Aralık 2022'de sona eren 2023 mali yılının birinci çeyreğinin sonuçlarını açıklarken, firmanın üç ayda bir yıllık gelirinin yıllık %5 düşüşle 117,2 milyar dolar ve seyreltilmiş hisse başına üç ayda bir 1,88 dolar kazancı olduğunu bildirdi.

Mali açıdan Apple, zorlu koşullara rağmen ürün yelpazesinden ödün vermedi. Şirket uzun vadede hedeflerini sürdürürken, TimCook ise ‘Her şeyde değerlerimizle lider durumdayız’ dedi. Diğer yandan Apple’ın aktif olarak kullanılan cihaz sayısı da açıklandı.

2 MİLYARI AŞTIĞI AÇIKLANDI

tim-cook.jpg

iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve AirPods söz konusu olduğunda ABD’li dev, satışlarında önemli bir başarı kaydetti.

Mali sonuçların açıklandığı toplantıda Apple CEO’su TimCook, aktif olarak kullanılan cihaz sayısını şu ifadelerle açıkladı:

‘’Aralık çeyreğinde önemli bir dönüm noktasına ulaştık ve büyüyen kurulu tabanımızın bir parçası olarak şu anda 2 milyarın üzerinde aktif cihaza sahip olduğumuzu bildirmekten heyecan duyuyoruz.’’

Apple, artık aktif olarak 2 milyar cihaz sınırını geçti. Kullanılan iPhone’a ek olarak, iPad ve Mac de bu sonuçlarda büyük rol oynadı.

Geçtiğimiz yıl açıklanan aktif Apple cihaz sayısı 1,8 milyar olarak bildirilmişti. Bu, markanın son 12 ayda 200 milyondan fazla cihaz eklediğini ortaya koyarken, 2 milyar sınırına da ulaşmasına sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.