Teknoloji devi Google, Gmail güvenliğini arttırdı!

Teknoloji devi Google, Gmail güvenliğini arttırdı!

Teknoloji devi Google güvenlik konusunda önemli bir karar aldı.

Bilgisayar korsanlarının en büyük hedeflerinden biri olan e-posta hesapları için geliştirici firmalar da çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik için en çok kullanılan yöntemlerden biri de iki faktörlü kimlik doğrulama olmuş durumda. Kullanıcılarının güvenliğini sağlamak isteyen firma, daha önceden kullanıcılarına iki faktörlü doğrulama sistemini kullanıma almıştı. Sistem sayesinde hesabına giriş yapmak isteyen kullanıcılar, giriş sayfasında gördüğü sayıyı telefonda üç seçenek arasından seçiyor ve güvenlik sağlanıyordu. Bu işlemi yapabilmek için de telefonun kilidini açmak gerekiyor.

Kullanıcılar bu özelliği kullanmak için elle ayarlar kısmından özelliği aktif hale getirmesi gerekiyordu. Ancak alınan kararla Gmail güvenliği sağlamak için bu özellik otomatik olarak kullanıcılar tarafından kullanılacak. Her kullanıcı giriş yapmak istediğinde bu iki faktörlü doğrulama aşamasından geçecek. Bu özelliğin 7 Temmuz tarihi itibariyle otomatik kullanıma alınması planlanıyor.

google-gmail-guvenligi-icin-onemli-sart-getirdi-2.jpg

Kullanıcılar şu anda bu yöntemle birlikte SMS alım tercihinde de bulunabiliyor. Firma, hesabın bağlı olduğu cihazların kolayca değiştirilmesinin de önüne geçecek. Böylelikle saldırganların eline geçen hesapların, gerçek sahiplerince kolayca geri alınabilmesi amaçlanıyor. Google güvenlik konusunda kullanıcıların gizliliğini korumayı amaçlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.