Teknoloji devi Google'dan yapay zekada büyük başarı!

Teknoloji devi Google'dan yapay zekada büyük başarı!

Google bugün gerçekleştirdiği etkinlikte, yapay zeka teknolojisinin gündelik hayattaki kullanım yerlerine de örnekler verdi.

Pek çok endüstri üzerinde aktif olarak kullanılmakta olan yapay zeka, özellikle sağlık alanında önemli bir yer taşıyabilir. Google yapay zeka ile kanser teşhisini kolaylaştımakla kalmayıp, doktorlardan daha iyi teşhis yapabilme imkanı sunuyor.

Google yapay zeka ile kanser teşhisini çok daha kolay hale getirebilir!

‘Herkes için yapay zeka‘ sloganı ile başlayan sunum, Lily Peng‘in sahneye çıkması ile makine öğrenimine doğru bir adım attı. Akciğer kanseri hakkında sağlık örgütlerinin verilerini paylaşan Peng, hastalığın ciddiyetiyle ilgili bazı istatistikleri de sunum sırasında yayınladı. Google tarafından kanser teşhislerinde kullanılması için geliştirilen yapay zeka, şimdiye kadar bazı önemli işlere de imza attı.

Peng, geliştirilen yapay zekanın, doktorlar tarafından kaçırılan altı farklı kanser hastalığını tespit ettiğini belirtti. Her geçen gün kendini geliştiren yapay zeka sistemi, ilerleyen zamanlarda doktorlardan daha iyi teşhis koyabilecek hale gelebilir.

Lily Peng’in ardından sahneye çıkan Jeff Dean, kanser taramasında kullanılan teknolojinin farklı endüstrilerde de uygulanmakta olduğunu söyledi. Şirket sel ve taşkınlara yönelik geliştirdiği yapay zeka modeliyle, oldukça başarılı sonuçlara ulaşmayı başarmış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.