Telefon bildirimleri strese neden oluyor mu? İşte yanıtı...

Telefon bildirimleri strese neden oluyor mu? İşte yanıtı...

Bir iş üzerinde yoğunlaştığımız sırada, aldığımız telefon bildirimleri dikkatimizin dağılmasına neden oluyor. Araştırmacılar, telefon bildirimleri ve stres arasındaki ilişki hakkında incelemelerde bulundu.

Araştırmanın sonuçlarına göre bildirimleri kapatmak kesin çözüm değil.

Telefon bildirimleri ve stres ilişkisi
 

Cebimizde bir titreşim hissetmek veya telefonun bildirim ışığının yanıp söndüğünü görmek dikkatimizin dağılması için yeterli oluyor. Gelen bu bildirimle ilgilenip, yaptığımız iş üzerinde tekrar dikkatimizi toplamak ise ortalama 25 dakika sürüyor. Kullandığımız mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından aldığımız bildirimleri düşündüğümüzde, neredeyse tüm günü dikkati dağılmış bir şekilde tamamlıyoruz.

Duke Üniversitesi’nin Gelişmiş Hindsight Merkezi’nde yapılan ve Amerikan Psikoloji Derneği konferansında sunulan araştırma, telefon bildirimleri ve stres konusunu ele aldı. Çalışmaya göre bildirimleri tamamen kapatmak stresi önlemek için kesin çözüm değil. Bunun yerine bildirimler toplu halde günde üç kez alındığında, katılımcıların daha mutlu, daha az stresli, daha üretken ve daha fazla kontrol sahibi oldukları gözlemlendi.

Telefon bildirimleri
 

Araştırmaya göre ortalama bir telefon kullanıcısı, günde 60-80 kez bildirim alıyor. Bir de buna bildirim almadığı halde telefonu kontrol etme durumu eklenmesi, kişinin verimsiz bir gün geçirmesi için yeterli oluyor. Araştırmacılar, kullanıcıların bildirimlerini kapatmamalarını ancak bunu bir düzene koymaları gerektiğini belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.