Telefon pazarından çekilen LG, yerini Apple'a bırakıyor!

Telefon pazarından çekilen LG, yerini Apple'a bırakıyor!

LG telefon pazarından tamamen ayrıldı ve şirketin fiziksel mağazaları için Apple ile anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda akıllı telefon pazarından tamamen ayrıldığını açıklayan LG, şu sıralar elindeki son stokları satmaya yoğunlaştı. İlerleyen dönemlerde mağazalarında boş kalacak telefon raflarını nasıl dolduracağı konusunda akıllardaki soru işaretlerini gideren yeni bilgiler gelmeye başladı.

iphone-lg-magazalarinda-satilacak.jpg

Güney Koreli şirketin, ülkede 400 farklı LG mağazası bulunuyor. Yerel bir haber kaynağı olan Herald Economic Daily tarafından yayınlanan rapora göre ünlü elektronik üreticisi, bu fiziksel mağazalarda rafları LG yerine iPhone modelleri ile doldurmayı amaçlıyor.

LG mağazalarında iPhone, iPad ve Apple Watch satışları başlayacak

Yayınlanan rapora göre LG, 400 mağazasında Ağustos ayından itibaren Apple ürünleri satmaya başlayacak. Bunlar arasında yalnızca iPhone telefonlar değil; aynı zamanda Apple Watch ve iPad gibi cihazlar da yer alacak. Fakat yalnızca Mac ve MacBook modellerine alan açılmayacak çünkü LG bu iki alanda faaliyet göstermeye devam edecek.

Counterpoint imzalı bir araştırma raporuna göre, Güney Küre’de akıllı telefon pazarı yüzde 67 oranında Samsung’un elinde. Apple, yüzde 22 ile pazara ortak olurken; telefon faaliyetlerini resmen sona erdiren LG ise son istatistiklerde yüzde 10‘luk bir dilime sahipti. Yeni anlaşmayla birlikte Apple’ın piyasada daha güçlü bir hakimiyet elde etmesi bekleniyor.

Şimdilik yalnızca Güney Kore’yi hedef alan bu anlaşma, ileride global olarak da uygulanabilir. Şimdilik bu konuda yapılmış bir açıklama olmasa da LG, önümüzdeki dönemlerde tüm mağazalarında iPhone, iPad ve Apple Watch satabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.