Telefonda görüştüler: 'Yapıcı yaklaşımla çözülmeli'

Telefonda görüştüler: 'Yapıcı yaklaşımla çözülmeli'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, tahıl sevkiyatına ilişkin İstanbul Mutabakatı'nın uygulanmasıyla ilgili sorunların çözümü noktasında tüm taraflar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmayı sürdürdüklerini söyledi.

Birçok konuda olduğu üzere bu meselede de çözüm odaklı bir iş birliğini tesis edeceklerine emin olduğunu belirten Erdoğan'ın, tahıl krizini yapıcı yaklaşımla çözmeleri durumunda, müzakerelere dönüş yolunda atılacak adımları da teşvik etmiş olacaklarını aktardığı belirtildi.

ZELENSKİ İLE DE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir kaç saat önce tahıl krizi ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorunun çözümü için Ukrayna lideri Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini duyurmuştu. Putin ile görüşen Erdoğan'ın, Zelenski ile de görüşmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.