Telefonlar daha da “akıl”lanıyor!

Telefonlar daha da “akıl”lanıyor!

Teknoloji hız kesmenden gelişmeye devam ediyor. Günlük hayatımızda neredeyse kişisel asistanlarımız haline gelen akıllı telefonlarda her geçen gün yenilenerek karşımıza çıkıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre, 2018 yılının son çeyreğinde çıkan veya çıkacak olan akıllı telefonların yapay zeka konusunda önemli yatırımlarda bulunduğu belirtiliyor.

Yapay zeka her geçen gün daha önemli hale geliyor!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Apple, yeni iPhone modellerini gün yüzüne çıkartmıştı. Geçtiğimiz hafta ile birlikte yavaş yavaş sahipleri ile buluşan Apple’ın yeni amiral gemisi modelleri, bildiğiniz gibi son teknoloji ile donatılmış yeni nesil A12 Bionic işlemcisi ile kullanıcıları ile buluştu.

Lansman sırasında Apple yetkililerinin yeni amiral gemisi hakkında vurgulamış oldukları en önemli detay ise yapay zeka konusu olduğunu hatırlatalım.

Yapay zekanın tüm nimetlerinden yararlanan 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen bu işlemci, iOS 12 ve ARKit 2 desteğiyle de her alanda kullanıcılarına en kaliteli akıllı telefon deneyimi yaşattığını görmekteyiz.

Digitimes tarafından yayınlanan raporda ise 2018’in dördüncü çeyreğinde piyasa sunulacak olan akıllı telefonların yüzde 30’unun yapay zeka desteği ile kullanıcıların karşına çıkacağı belirtiliyor.

Yeni teknolojiyi akıllı telefonların kamera yazılımlarında ve yüz tanımla sistemlerinde daha ağırlıklı olarak kullanan akıllı telefon üreticileri, ilerleyen zaman içerisinde, yapay zekanın kullanım alanını daha da genişleterek akıllı telefonları adeta bir kişisel asistan haline getirmeyi planlıyorlar.

Huawei, yapay zekaya oldukça önem veriyor!

Apple’ın ise bu konudaki en büyük rakibin Huawei olduğunu söyleyebiliriz. Apple gibi Huawei’de yapay zekanın tüm nimetlerinden faydalanarak, 7 nm Kirin 980 işlemcisini üretti.

Ayrıca Huawei’de 16 Ekim 2018 tarihinde yapay zekalı amiral gemisini de gün yüzüne çıkartarak, Apple ile sıkı bir rekabetin içerisine girecek.

Yapay zekayla geliştirilen bu işlemcilerin GPUDSP ve AP’ler dahilinde bulunan bilgi işlem kaynaklarına sahip diğer tüm birimler tarafından senkronize edilen yazılım hızlandırmalarıyla ile ön plana çıktılarını da belirtelim.

Son zamanlarda bir hayli artan Artırılmış Gerçeklik uygulamaları ile müşterileri kendilerine çekmeyi planlayan akıllı telefon üreticileri, bu konuda yapay zekayaoldukça güveniyor.

Görünen o ki, önümüzdeki yıl karşımıza çıkacak olan akıllı telefonlarda yapay zekanın büyük bir öneme sahip olacağını da belirtmekte fayda var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.